KONYA’DA ÇOCUKLARIN HER YIL DÖRT GÖZLE BEKLEDİĞİ “ŞİVLİLİK ÇOCUK BAYRAMI” COŞKUYLA BAŞLADI

KONYA’DA ÇOCUKLARIN HER YIL DÖRT GÖZLE BEKLEDİĞİ “ŞİVLİLİK ÇOCUK BAYRAMI” COŞKUYLA BAŞLADI

KONYA’DA ÇOCUKLARIN HER YIL DÖRT GÖZLE BEKLEDİĞİ “ŞİVLİLİK ÇOCUK BAYRAMI” COŞKUYLA BAŞLADI

Konya’da çocukların her yıl dört gözle beklediği “Şivlilik Çocuk Bayramı” Selçuklu Kongre Merkezi’nde büyük bir coşkuyla başladı.

Etkinliğin açılışında konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, şivlilikte çocukların mutluluğuna ortak olmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etti.

“HER ŞİVLİLİKTE ÇOCUKLARIMIZLA BU GÜZEL GÜNÜ KUTLAYACAĞIZ”

Konya’nın bu asırlık geleneğini Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çocukların bayramına dönüştürdüklerini vurgulayan Başkan Pekyatırmacı, “Bundan sonra her şivlilikte biz çocuklarımızla, ailelerimizle birlikte bu güzel günü, bu mutlu günü inşallah hep birlikte kutlayacağız. Çocuklarımız 5 gün boyunca hem üç aylarımızın başlangıcını milli, manevi değerlerimizi, bu güzellikleri yaşayacak hem de burada farklı atölyelerde, animasyonlarla, gösterilerle aileleriyle buluşmuş olacak. Onlara aynı zamanda hediyelerimizi de burada vermiş olacağız. Tüm çocuklarımızı çok seviyoruz. Bu güzel geleneğimizi Konya’mızda birlikte yaşattığımız için çok mutluyuz. İnşallah üç ayların başlangıcı, kandil günümüz bütün dünyada çocukların ölmediği, çocukların katledilmediği, bütün çocukların yüzlerinin güldüğü güzel günlerin başlangıcı olsun” ifadelerini kullandı.

“BURADA TEMEL AMAÇ KADİM KÜLTÜRÜMÜZÜ ÇOCUKLARIMIZA AKTARMAK”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bugün hem bir bayramı hem de üç ayların başlangıcını kutladıklarını söyleyerek konuşmasına başladı.

Çocukların zihninde güzel bir hatıra kalması için şivlilik programları icra ettiklerini aktaran Başkan Altay, “Burada temel amaç kadim kültürümüzü çocuklarımıza aktarmak. Onların da çocuklarına aktarması için bugünden zihinlerinde güzel hatıralar bırakmak. Çünkü bugünler bizim için önemli. Başı rahmet, ortası mağfiret sonu da Ramazan ile birlikte kurtuluş olan üç ayları yaşıyoruz. Bugün Regaip Kandili, akşam kandili icra edeceğiz. Çocuklarımız bugün şivlilikle hem hediyelerini alıyor hem de tüm Konya’da kandil tebriği gerçekleştiriyor” diye konuştu.

Başkan Altay, Konya sokaklarında 7’den 70’e herkesin adeta bu bayramı birlikte yaşadığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

“İslam alemi olarak barışa, huzura, kardeşliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz zamanlardayız. Bizim çocuklarımız burada gönüllerince eğlenirken, sokaklarında güvenle hem anne-babalarıyla hem arkadaşlarıyla bu bayramı yaşarken başta Filistin olmak üzere İslam coğrafyasında derin acılar var. Bu vesileyle bu üç ayların özellikle Filistin’deki kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olmasını, oradaki çocukların da üç ayları ve diğer mübarek günleri her gününü bir bayram havasında geçirmelerine vesile olmasını temenni ediyorum. Tüm İslam aleminin duası bu gece ve bu aylar boyunca dünyadaki mağdur ve mazlum insanlar için olacaktır. Duası en çok kabul olanlar da çocuklarımız. Bir taraftan onlara bu eğlenceyi, bu güzelliği aktaralım ama bir taraftan da bu işi niye yaptığımızı, üç ayların ne anlama geldiğini, kandilin ne demek olduğunu ve tüm dünyadaki diğer çocukların ne yaşadığını mutlaka anlatalım diye hatırlatmak istiyorum.”

BAŞKAN ALTAY TÜM ÇOCUKLARI ETKİNLİĞE DAVET ETTİ

“Şivlilik Çocuk Bayramı” kapsamında çocuklar için çeşitli birçok etkinlik hazırlandığını da dile getiren Başkan Altay, “Selçuklu Belediyemizle artık geleneksel hale gelen Şivlilik Bayramı’nda çocuklarımız için birçok etkinlik, hediyeler ve aileler için de onlarca konferans ve söyleşi var. Pazar akşamına kadar Konya’dan herkesi Şivlilik Bayramımıza Selçuklu Kongre Merkezi’ne davet ediyorum. Başta Selçuklu Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün bizi yalnız bırakmayan değerli milletvekillerimize, protokol üyelerimize teşekkür ediyorum. Ama en önemli teşekkür de çocukların elinden tutup bu güzelliği yaşamak için buraya gelen ailelere. Üç aylarımız ve kandilimiz mübarek olsun” açıklamasını yaptı.

“MUAZZAM BİR ŞİVLİLİK KUTLAMASI OLMUŞ”

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı ise etkinlikteki atmosferin çok güzel olduğunu, belirterek, şöyle konuştu:

“Şivlilik bizim için Konyalılar için hala canlı yaşatılan, nesilden nesile aktarılmış çok güzel bir etkinlik. Tabi ki bir manası da var, o da mübarek üç ayların başladığını müjdeliyor. Bu güzel geleneğin yaşatılmasında böyle güzel bir organizasyonda emeği geçen başta Selçuklu Belediye Başkanımıza ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanımıza, bütün ilgili arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Gerçekten muazzam bir şivlilik kutlaması olmuş. Tabi biz nasıl bu güzel organizasyonun üç aylarımızı kutlamak için çocuklarımıza, nesillerimize geleneklerimizi, örfümüzü, adetimizi, dinimizi aktarmak için kullanıyorsak yine aynı şekilde dünyanın dört bir yanında zulüm gören kardeşlerimize bilhassa Filistin’deki kardeşlerimizi de bu anlamda unutmamalıyız.”

BAŞKAN ALTAY’A VE BAŞKAN PEKYATIRMACI’YA TEŞEKKÜR ETTİ

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer de Konya’nın bu güzel kültürü, nesillerden nesillere taşıdığını vurgulayarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bu güzelliği birkaç senedir Büyükşehir Belediyemiz ve Selçuklu Belediyemiz, Selçuklu Kongre Merkezi’nde yeni bir kimlikle yaşatmaya devam ediyor. Bütün hemşehrilerimizi çocuklarıyla beraber bu güzelliğin bir parçası olmaya davet ediyorum. Bu güzelliği, bu mutluluğu yaşarken kalbimizin bir yanı hep buruk. Maalesef dünyanın farklı yerlerinde özellikle de Gazze’de çocuklar, bizim çocuklarımız kadar şanslı değil. Bizler bu bilinçle, bu şuurla bütün dünyaya barışı, güzelliği getirmek için çaba sarf etmeliyiz. Bizim milletimiz geçmişinde, tarihinde bunu başarabilmiş bir millet. İnşallah bizler de Türkiye Yüzyılı’nda daha güçlü bir Türkiye’yle beraber dünyanın her köşesine barışı, adaleti getirebilmek için Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çaba sarf etmeye devam edeceğiz. Bu güzellikleri bize yaşattığı için Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Selçuklu Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.”

Konuşmalarının ardından dua ve kurdele kesimiyle etkinliğin açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra protokol üyeleri etkinlik alanını gezerek çocuklarla yakından ilgilendi.

ÇOCUKLAR ÇOK MUTLU

Selçuklu Kongre Merkezi’ndeki “Şivlilik Çocuk Bayramı”na aileleriyle birlikte gelen ve gönüllerince eğlenen çocuklar, hem şivlilik toplamaktan hem de etkinliğe katılmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler. 

BİRBİRİNDEN EĞLENCELİ ETKİNLİKLER ÇOCUKLARI BEKLİYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu Belediyesi tarafından düzenlenen “Şivlilik Çocuk Bayramı”nda birbirinden eğlenceli müzikaller, sahne gösterileri, teknoloji alanındaki etkinlikler ve çeşitli atölye çalışmaları çocuklarla buluşurken ebeveynler ise alanında uzman isimlerin katıldığı konferanslar ve söyleşilerle çocuk eğitimi konusunda bilgilendiriliyor. 

“Şivlilik Çocuk Bayramı” Selçuklu Kongre Merkezi’nde 14 Ocak Pazar gününe kadar 11.00 - 22.30 saatleri arasında misafirlerini ağırlayacak.


Konya,Konya Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR