KUTLU DOĞUM HAFTASI DOLU DOLU GEÇECEK

KUTLU DOĞUM HAFTASI DOLU DOLU GEÇECEK

2017 Yılı kutlu Doğum haftasının Pazartesi başlayacak olması nedeniyle Antalya İl Müftüsü Osman ARTAN bir basın toplantısı düzenledi.

2017 Yılı kutlu Doğum haftasının Pazartesi başlayacak olması nedeniyle Antalya İl Müftüsü Osman Artan bir basın toplantısı düzenledi. İl Müftülüğü makam odasında düzenlenen basın toplantısına Yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldılar.

İl Müftü yardımcıları Mevlüt Topçu ve Osman Demirel´in de katıldığı basın toplantısında İl Müftüsü Artan şunları söyledi; ?Güven, insanca bir hayatın olmazsa olmazlarındandır. Zira her insan canı, inancı, nesli, malı ve haysiyetinin emniyette olduğu, temel hak ve özgürlüklerinin korunduğu güvenli ortamlarda yaşamak ister.

Modern zamanlarda birey ve toplumların güven duygusunun ağır yara aldığı bir gerçektir. Güven duygusunun yaralanması, güven toplumunu inşa eden samimiyet, sadakat, emanet bilinci, ahde vefa, sevgi, saygı, merhamet ve yardımlaşma gibi değerlerin de zedelenmesini beraberinde getirmiştir. Ayrıca böylesi bir ortamda ilkesizliğin benimsenmesi; değer ve duyguların istismar edilmesi de kaçınılmazdır.

Diğer taraftan İslam´ın hayat veren rahmet yüklü mesajlarının kimi çevrelerce şiddet, terör ve vahşetin referansı olarak gösterilmesi, İslam toplumlarında güven duygusunun yeniden sorgulanmasını gündeme taşımıştır. Oysa İslam, barış ve güveni, eman ve huzuru, kısacası güven toplumunu inşa için gelmiştir. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz (s.a.s) de iman ile emân; mümin ile güvenilir olmak arasında sımsıkı bir bağ kurmuştur.

Allah Resûlü, güvenilir olmayı, güven aşılamayı, güven içinde yaşamayı söz ve uygulamalarıyla bizlere göstermiştir. Risaletinden çok önce Muhammedü´l-Emin olarak anılan Hz. Peygamber, hayatının her döneminde güvenilir bir insan modeli sergilemiştir. Öyle ki kendisiyle amansız bir mücadeleye girişenler dahi onun dürüstlük ve güvenilirliğini kabul etmiştir. Peygamberimiz, Mekke´de temelini attığı güven toplumunu, Medine´de tesis etmiştir.

Birbirleriyle savaşmaktan yılmayan, gözünü kırpmadan birbirinin canına kıyanlardan oluşan güvenden yoksun bir toplumu, birbirlerinin saygınlığını kendi saygınlığı, birbirlerinin yaşama hakkını kendi yaşama hakkı gören örnek bir toplum haline getirmiştir. Yesrib´i, medeniyet merkezi olan Medine´ye; bilgi, hikmet, adalet, güven ve kardeşlik yurduna dönüştürmüştür.

Peygamber Efendimizin Medine´de inşa ettiği toplum modeli, sadece Müslümanlar için değil, aynı zamanda farklı inanç mensupları için de bir huzur ve güven kaynağı olmuştur. Zira tarih boyunca Müslümanlar, sadece kendi yurtlarında barış ve sükûneti sağlamakla kalmamış, aynı zamanda yeryüzünü selam ve emân yurdu hâline getirmek üzere beldeleri, kıtaları ve denizleri aşmışlar, insanlığa örnek medeniyetler takdim etmişlerdir.

Başkanlığımız, öteden beri Kutlu Doğum Haftası etkinlikleriyle özelde toplumumuz genelde insanlık için ele alınması önem arz eden konuları kamuoyunun gündemine taşımayı, böylece toplumsal bir duyarlılık ve hassasiyete vesile olmayı görev kabul etmektedir. Bu bağlamda, yukarıda zikredilen gerekçelerle 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası´nda ?Hz. Peygamber ve Güven Toplumu? konusunun ele alınması kararlaştırılmıştır. Hafta boyunca yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilecek etkinliklerle Hz. Peygamber´in örnekliği çerçevesinde güven bilincine dikkat çekilecek ve toplumumuzda güven duygusunun pekişmesine katkı sağlanacaktır.?

Bu bağlamda Antalya İl Müftülüğü ve İlçe Müftülüklerimiz olarak hafta boyunca programlar yaptık ve inşallah bu programları halkımızın katılımlarıyla gerçekleştireceğiz. Hafta boyunca programlarımız şu şekildedir, diyerek programı anlattı.

2017 YILI KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ PROGRAMI ŞU ŞEKİLDE

14.04.2017 CUMA GÜNÜ:
Saat 10:00 Kutlu Doğum Haftası Tanıtımı Amacıyla İl Müftülüğünde Basın Toplantısı Düzenlenecek.
17.04.2017 PAZARTESİ GÜNÜ:
Kurum Ziyaretleri
Saat 10:00´de Kutlu Doğum Haftası tanıtımı amacıyla Vali Münir KARALOĞLU, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Menderes Tevfik TÜREL´in ziyaret edilecek.
Açılış Programı:
Saat 11:00´de Muratpaşa Camiinde Kutlu Doğum açılış programının düzenlenecek..
- Kur´an Tilaveti
- Muratpaşa İlçe Müftüsü Celil KARACA´nın Konuşmaları
- İl Müftümüz Osman ARTAN´ın Konuşmaları
- Kutlu Doğum Haftası Özel Sinevizyonu
- 4-6 Yaş Kur´an Kursu Öğrencileri Gösterisi
- İlahi ve Kasideler
Saat 13:00´de Öğle Namazı
Saat 13:30´da Kutlu Doğum Aşı (Pilav) İkramı
Saat 14:15´de Kapalı Yol Gül, Karanfil ve Kitap Dağıtımı
Saat 15:00´de Kapalı Otopark Üstünde Türk Tasavvuf Musikisi ve Mehter Takımı Konseri (Antalya Büyükşehir Belediyesi Konser ve Mehter Takımı)
Çocuk Evi Ziyareti
Saat 18.00´de Akdeniz Çocuk Destek Merkezinin İl Vaizi Gülhan Seda TUNÇ tarafından ziyaret edilmesi.
Konferans
Saat 20:00´de KYK Antalya İl Müdürlüğünce Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Yasin PİŞGİN tarafından Hz Peygamber ve Güven Toplumu konulu konferans vermesi ve Mustafa CİHAT konseri.
Konferans
Saat 20:30 ?de Elmalı Müftülüğünce İl Müftü Yardımcısı Mevlüt TOPÇU tarafından ? Hz Peygamber ve Güven Toplumu? konulu Konferans verilmesi..
18.04.2017 SALI GÜNÜ:
Konferans
Saat 11:00 ?de Kemer İlçe Müftülüğünce Kemer Belediye Düğün Salonunda Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Dursun AYGÜN tarafından Hz. Peygamber ve Güven Toplumu konulu Konferans verilmesi..
Konferans
Saat 11.00 ?de Muratpaşa Barbaros İmam Hatip Orta Okulunda İl Müftü Yardımcısı İbrahim KESER tarafından ? Hz Peygamber ve Güven Toplumu? konulu konferans verilmesi.
Konferans
Saat 14:00 ?de İl Müftülümüzce Erdem Beyazıt Kültür Merkezinde Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Dursun AYGÜN tarafından ?Hz Peygamber ve Güven Toplumu? konulu Konferans verilmesi.
Konferans
Saat 14.00 ?de Kepez Amine Hatun Kız İmam Hatip Lisesinde İl Müftülüğü Vaiz Melek ERDEM tarafından ? Hz Peygamber ve Güven Toplumu? konulu konferans verilmesi.
Çocuk evi Ziyareti:
Saat 18.00´de Işık Çocuk evinin İl Vaizi Ayşe İYİYOLBULAN tarafından ziyaret edilmesi
Konferans
Saat 20:30 ?de Demre Müftülüğünce Kadro Tenkis ve Tahsis Daire Başkanı Mahmut GÖL tarafından ? Hz Peygamber ve Güven Toplumu? konulu Konferans verilmesi.
19.04.2017 ÇARŞAMBA GÜNÜ:
Cezaevi Ziyareti
Saat 10:00´da Antalya E Tipi Ceza İnfaz Kurumunun Cezaevi Vaizi Maşuk KAYNAK, Cezaevi Vaizi Hüseyin AYSAL, Cezaevi Vaizi İhsan GÜNEŞ ve Cezaevi Vaizi Mehmet BAKKAL tarafından ziyaret edilmesi.
Hastane Ziyareti
Saat 10:00´da Antalya Atatürk Devlet Hastanesinin Din Hizmetleri Uzmanı Havva KAYA SÖNMEZ, Eğitim Uzmanı Orhan AKKOÇ, ADRB Vaizi Ayşegül İYİYOLBULAN, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şefi Ahmet ÖZİLHAN, VHKİ Zeki İNAM ve Memur Hasan TUĞ tarafından hastanede yatan hastaların ziyaret edilmesi.
Konferans
Saat 11.00 ?de Muratpaşa Barbaros İmam Hatip Ortaokulunda İl Müftümüz Osman ARTAN tarafından ? Hz Peygamber ve Güven Toplumu? konulu konferans verilmesi.
Konferans
Saat 12.30 ?da Kepez Ali Rıza ALTINIŞIK Orta Okulunda İl Müftümüz Osman ARTAN tarafından ? Hz Peygamber ve Güven Toplumu? konulu konferans verilmesi.
Cezaevi Programı
Saat 14:00´de Antalya E Tipi Ceza İnfaz Kurumunun Cezaevinde Mehmet BAKKAL´ın organize edeceği programa İl Müftü Yardımcısı Osman DEMİREL´in konuşmacı olarak katılması.
Konferans
Saat 20.00 ?de Elmalı Müftülüğünce İl Müftü Yardımcımız İbrahim KESER tarafından ? Hz Peygamber ve Güven Toplumu? konulu konferans verilmesi.
Panel
Saat 20:00´de Yüksek Öğrenin Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı Muratpaşa Erkek Öğrenci Yurdunda Muratpaşa Vaizi Ahmet YÖNDEM, Cezaevi Vaizi Halil ŞİRİN, Recep ÇİL Cami İmam Hatibi Mehmet İNAN ve Muratpaşa Kilit İşhanı Mescidi İmam Hatibi Emrullah ZORLU tarafından ?Hz. Peygamber ve Güven Toplumu? konulu panel düzenlenecek
Saat 20:00´de Yüksek Öğrenin Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı Akdeniz Kız Öğrenci Yurdunda İl Uzman Vaizi Dr. Saliha TÜRCAN, İl Uzman Vaizi Hatice ÖGKE ve İl Vaizi Melek ERDEM tarafından Hz. Peygamber ve Güven Toplumu? konulu panel düzenlenecek
Konferans
Saat 20:30 ?de Kumluca Müftülüğünce Kadro Tenkis ve Tahsis Daire Başkanı Mahmut Göl tarafından ? Hz Peygamber ve Güven Toplumu? konulu Konferans verilmesi.
20.04.2017 PERŞEMBE GÜNÜ:
Huzurevi Ziyareti:
Saat 10:00´da Fethi Bayçın Huzurevi Eğitim Uzmanı Orhan AKKOÇ, Din Hizmetleri Uzmanı Havva KAYA SÖNMEZ ve Memur Hasan TUĞ tarafından ziyaret edilmesi.
Cezaevi Ziyareti
Saat 10:00´da Antalya L Tipi Ceza İnfaz Kurumunun Cezaevi Vaizi İrfan Köse, Cezaevi Vaizi Osman KARA, Cezaevi Vaizi Halil ŞİRİN tarafından ziyaret edilecek. .
Radyo Programı
Saat 11.00´de Tulu FM de Eğitim Uzmanı Orhan AKKOÇ´un yönetiminde İl Müftü Yardımcısı Osman DEMİREL tarafından ?Hz Peygamber ve Güven Toplumu? konulu Radyo Programı yapılacak.
Cezaevi Programı
Saat 14:00´de Antalya L Tipi Ceza İnfaz Kurumunun Cezaevinde Cezaevi Vaizi Halil ŞİRİN´in organize edeceği programa Döşemealtı Müftüsü Kadir KOÇAK´ın konuşmacı olarak katılması.
Bayanlara Yönelik Program
Konferans
Saat 14:00´da: Erdem Beyazıt Kültür Merkezinde Ankara İl Müftü Yardımcısı Ayten KOÇ tarafından bayanlara yönelik Hz Peygamber ve Güven Toplumu konulu konferans yapılacak.
Tv Programı
Saat 16.00´de VTV Televizyon kanalında Eğitim Uzmanı Mücahit DEMİREL yönetiminde İl Müftü Yardımcısı Mevlüt TOPÇU tarafından ?Hz Peygamber ve Güven Toplumu? konulu TV Programı yapılacak
Çocuk Evi Ziyareti
Saat 16.30´da Nida Çocuk Evinin Yasemin Saygı ERKİT tarafından ziyaret edilecek.
Çocuk Evi Huzur Evi Buluşması
Saat 17.00´de Fethi Bayçın Huzurevinde Muratpaşa Vaizleri Ahmet Yöndem ve Özdemir KORKMAZ organizesinde Çocuk evleri Sitesi Müdürlüğündeki çocukların Fethi Bayçın Huzurevindeki yaşlıların ziyaret edilecek.
Huzurevi Programı:
Saat 10:00´da Fethi Bayçın Huzurevinde Eğitim Uzmanı Orhan AKKOÇ, Din Hizmetleri Uzmanı Havva KAYA SÖNMEZ ve Memur Hasan TUĞ tarafından ziyaret edilecek. .
Konferans
Saat 20.00 ?de Serik Müftülüğünce İl Müftümüz Osman ARTAN tarafından ? Hz Peygamber ve Güven Toplumu? konulu konferans verilecek.
21.04.2017 CUMA GÜNÜ:
Konferans
Saat 14.00 ?de Gündoğmuş Müftülüğünce İl Müftümüz Osman ARTAN tarafından ? Hz Peygamber ve Güven Toplumu? konulu konferans verilecek.
Konferans
Saat 14.30 ?da Serik Müftülüğünce Serik Merkez Camiinde İl Müftülüğü Uzman Vaizi Hatice ÖGKE tarafından ? Hz Peygamber ve Güven Toplumu? konulu konferans verilecek.
Huzurevi Ziyareti:
Saat 15.00´de Döşemealtı Halil Akyüz Huzurevinin Döşemealtı Vaizi Ayşe YARAŞ tarafından ziyaret edilecek. .
Kadın Konuk Evi Ziyareti
Saat 15.00´de Kadın Konuk evinin İl Uzman Vaizi Hatice ÖGKE tarafından ziyaret edilecek. .
Çocuk Evi Ziyareti
Saat 18.00´de Hilal Çocuk evinin Uzman Vaiz Şerife GÖNÜL BİLGİ tarafından ziyaret edilecek.
Yetiştirme Yurdu ve Sevgi Evi Ziyareti
Saat 18.00´de Falez Çocuk Destek Merkezinin Döşemealtı İlçe Vaizi Ayşe YARAŞ, Döşemealtı KKÖ Mukaddes AK tarafından ziyaret edilecek. .
Saat 18.00´de Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğünün Muratpaşa İlçe Vaizi Ahmet YÖNDEM, Muratpaşa İlçe Vaizi Özdemir KORKMAZ ve Muratpaşa KKÖ Hafize Fatma ŞEKER tarafından ziyaret edilecek.
Çocuk Evi Ziyareti
Saat 19.00´de Özlem Çocuk Evinin Döşemealtı KKÖ Mukaddes AK tarafından ziyaret edilecek.
Konferans
Saat 20:30 ?de Finike Müftülüğünce Yazır Mahallesinde Mustafa AYDIN, Yuvalı Mahallesinde Mevlüt TOPÇU, Yalnız Mahallesinde İbrahim KESER tarafından ?Hz Peygamber ve Güven Toplumu? konulu Konferans verilecek.
Konferans
Saat 20.00?de Alanya Müftülüğünce Hizmet içi Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Kadir DİNÇ tarafından ?Hz. Peygamber ve Güven Toplumu? konulu konferans verilecek.
Konferans
Saat 20.00 ?de Gazipaşa Müftülüğünce İl Müftümüz Osman ARTAN tarafından ? Hz Peygamber ve Güven Toplumu? konulu konferans verilecek.
22.04.2017 CUMARTESİ GÜNÜ:
Sabah Namazı Buluşması ve Kuran Ziyafeti:
Saat 05:00 Sabah Namazında Muratpaşa Camii´nde Diyarbakır Sur İlçe Müftülüğü Nebi Cami Baş İmam Hatibi Mehmet Emin MELAYİM tarafından Kuran Ziyafeti programının yapılacak.
Hatim Okunması:
Saat 06:30 Sabah namazı Programın akabinde İl Müftüsü Osman ARTAN tarafından Kutlu Doğum haftası Münasebetiyle okunan hatimlerin duasının yapılacak.
Sabah Namazından sonra Kutlu Doğum Aşı (çorba) ikramı.
Konferans
Saat 11:00 ?de Gazipaşa İlçe Müftülüğünce Güney Mahallesinde Yabancı Dil ve Lehçelerde Yayımlar Daire Başkanı Yıldıray KAPLAN tarafından Hz Peygamber ve Güven Toplumu konulu Konferans vermesi.
Çocuk Evi Huzur Evi Buluşması
Saat 11.00´de Döşemealtı Halil Akyüz Huzurevinde Döşemealtı Vaizi Ayşe YARAŞ ve Döşemealtı KKÖ Aysel KORKMAZ organizesinde Konyaaltı, Yeniköy, Irmak, Uyum Özlem Çocuk evlerindeki çocukların Halil Akyüz Huzurevindeki yaşlıların ziyaret edilecek.
Çocuk Evi Ziyareti
Saat 18.00´de Erkeller 1 ve 2 Çocuk Evinin Vaiz Ayşe İYİYOLBULAN ve Din Hizmetleri Uzmanı Havva KAYA SÖNMEZ tarafından ziyaret edilecek. .
Tarihi ve Dini Mekânları Ziyaret
Saat 14.00´da Göçmenevleri Cami İmam Hatibi Zeki KAPAR (KYK Görevlisi) gözetiminde KYK Yurtlarında kalan Gençlerin Muratpaşa Camii, Yivli Minare Camii ve Tekeli Mehmet Paşa caminin ziyaret edilecek.
Konferans
Saat 20:30 ?de Gazipaşa Müftülüğünce Güney Mahallesinde Yabancı Dil ve Lehçelerde Yayımlar Daire Başkanı Yıldıray KAPLAN tarafından ? Hz Peygamber ve Güven Toplumu? konulu konferans verilecek.
30.04.2017 PAZAR GÜNÜ:
Engelli Koordinatörlüğü Program:
Saat 17:00´de ?Engelleri Aşalım Kutlu Doğumda Buluşalım? temasıyla Görme Engelli Dünya Birincisi Hafız Ahmet SARIKAYA tarafından Kuran Ziyafeti ve Engelli kardeşlerimiz tarafından Yüce Cami İmam Hatibi Hasan KOÇ koordinatörlüğünde AKM´de Program yapılması olarak planlanan hafta boyunca yapılacak bütün programlara bütün



BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR