MANİSA´NIN GES´LERİ CW ENERJİ´DEN

MANİSA´NIN GES´LERİ CW ENERJİ´DEN

Türkiye´nin Lider Güneş Paneli Üreticisi CW Enerji tarafından Manisa ili Kırkağaç ilçesinde yapılan 4963,98 kWp gücünde arazi GES´in geçici kabulü yapıldı.

Güneş enerjisi sektörünün lider güneş paneli üreticisi CW Enerji tarafından 4963,98 kWp gücünde Manisa ili Kırkağaç ilçesine kurulumu gerçekleştirilen arazi tipi güneş enerjisi santralinin (GES) 18 Aralık 2017 tarihinde geçici kabulü yapıldı. Projede panel, yüklenici firma, mühendislik, EPC(Uygulama), CW Enerji tarafından yapılmıştır.

CW Enerji, Manisa ili Kırkağaç ilçesinde bir araziye 02.10.2013 tarihli 28783 sayılı Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğine uygun olarak 4963,98 kWp gücünde arazi tipi GES´in kurulumunu gerçekleştirdi.

Güneş Enerjisi Santralinde üretimi CW Enerji tarafından gerçekleştirilen CW ENERJİ/CWT265-60P marka modelli 18732 adet güneş enerji paneli veHUAWEI tarafından üretilen HUAWEI SUN2000-KTL33 marka modelli 153 adet invertör kullanıldı.

03 Eylül 2017 tarihinde anahtar teslimi, 18 Aralık 2017 tarihinde ise geçici kabulü yapılan GES projesinde CW Enerji, yüklenici firma olarak hem mühendislik, hem de EPC(uygulama) gerçekleştirerek 46 günde arazi GES projesini tamamlamıştır.

Panel, yüklenici firma, mühendislik, EPC(Uygulama), CW Enerji tarafından yapılmıştır. Yatırımcının arazisine yaptırmış olduğu güneş enerjisi santrallinin ortalama 6 yıl içerisinde kendisini amorti etmesi öngörülürken, güneş enerjisi santralinde üretilen elektrik enerjisinden her bir ihtiyaç fazlası kW için 13,3$/cent elde edilebilecek.  

4963,98 kWp gücündeki bir güneş enerjisi santralinde günde ortalama 22.337,91 kWh, santralin tam kapasitesi ile yılda ortalama 8.153.337,15 kWh/yıl elektrik enerjisi üretilmesi öngörülüyor.

4963,98  KWp GES kurulumu ile yılda ortalama 4,375 hanenin elektriği yenilenebilir enerji ile karşılanabilmekte ve üretilen elektrik ile birlikte yılda ortalama 5.815 ton CO2, 17,5 ton SO2 ve 6,5 ton NOx gazı emisyonu azaltılabilmektedir.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi´nde faaliyet gösteren CW Enerji´nin Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, Manisa ili Kırkağaç ilçesi arazi GES projesinde titiz bir çalışma sürdürdüklerini belirterek, ?Çevre dostu, temiz enerji kaynağı güneş gibi sınırsız ve ücretsiz olan bir kaynaktan sonuna kadar faydalanılmalı.

Ülke olarak güneş enerjisi potansiyelimiz toplam elektrik enerjisi ihtiyacımızın tamamından kat ve kat daha fazlasını tek başına karşılayabilecek kadar büyük.

Biz de CW Enerji olarak yaptığımız ciddi yatırım hamleleriyle Fotovoltaik sektörünü Türkiye´de daha da yaygınlaştırmak, bu potansiyeli ortaya çıkarmaya devam etmek istiyoruz? diye konuştu.

CW Enerji, Türkiye´nin yerli güneş paneli üreticisi ve Avrupa´nın en büyük güneş paneli üretim tesisi. Firma, 2018´in ilk 4 ayı içerisinde yeni yatırımları ile birlikte AOSB 1´inci kısımdaki yeni fabrikalarında 20 milyon dolarlık üretim yapmayı planlıyor.

2018 yılı başında yapacakları ek yatırımlarla 920 MW/yıl kapasiteye ulaşarak Ortadoğu´nun en büyük kapasitesine sahip güneş paneli üreticisi olarak üretim yapmayı hedefliyorlar. CW Enerji, mevcut fabrikalarıyla birlikte Antalya´da 60 bin metrekare alanla dünya standartlarında hizmet vermeyi amaçlıyor.

Bin kişiye sağladıkları istihdamı 2 bin kişiye taşımak isteyen firma, yatırımlarının yüzde 50´sini ihracata kanelize etmek istiyor. Özellikle Avrupa, ABD ve Afrika ülkelerine ihracat yapan CW Enerji´nin Dünya´da patentini aldığı ürünlerinin eş değeri yok.



SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’da şimdi ikinci etap satışta

ANTALYA OSB'NİN VE ŞEHRİMİZİN GURURLARI

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR