MURATPAŞA TARIM ZİRESİNDE YERİNİ ALACAK

MURATPAŞA TARIM ZİRESİNDE YERİNİ ALACAK

MURATPAŞA TARIM ZİRESİNDE YERİNİ ALACAK

İstanbul’da, 160’a yakın belediye ve 300’ün üzerinde tarım kooperatifinin katılacağı Tarım Zirvesi, yarın Avrasya Gösteri Merkezi’nde başlıyor. 2 Ekim’e kadar devam edecek zirvede, Muratpaşa Belediyesi tarımsal üretim alanındaki çalışmalarını anlatacak, elde ettiği deneyimi belediyelerle paylaşacak.

KENDİNE YETEN ÜLKE OLMAK

Başkan Uysal, gıdada kendine yeten bir ülke olmanın gerekliliğinin bir kez daha anlaşıldığı pandemi döneminde böylesi bir zirvenin gerçekleşiyor olmasının önemli olduğunu vurguladı.  Tarımsal üretim konusunda farkındalık oluşturmak için geçen yıl nisan ayıyla birlikte üretim hareketine başladıklarını aktaran Başkan Uysal, “Şehirleşmesini büyük oranda tamamlamış Muratpaşa’mızda belediye arazilerini işleyerek ekime elverişli hale getirdik. Mısırla başlayan çalışmalarımız buğdayla devam etti” dedi.

BALKON TARIMI

Yüksek verim alınan bu çalışmalar sonucunda, mısırı un ve buğdayı bulgur haline getirerek Muratpaşa sakinleriyle ücretsiz paylaştıklarını belirten Başkan Uysal, ayrıca, zencefil ve susam tarımı yaptıklarını da söyledi. Belediyenin üretim çalışmalarına ilçe sakinlerinin de ortak olması için balkon tarımı uygulamalarına başladıklarını da dile getiren Ümit Uysal, “Proje kapsamında 5 bin eve marul, maydanoz, fesleğen, adaçayı, kekik ve sarımsak ekili saksılar dağıttık” dedi. 

21 BİN 34 TURUNÇ FİDANI DİKİLDİ

Muratpaşa Belediyesi, bu çalışmalardan ayrı olarak, 2015’te Ermenek Mahallesi’nde 12 dönümde fidan üretim tesisi kurdu. Turunç fidanı üretmeyi hedefleyen bu tesis için bölgede tarama yapıldı ve en sağlıklı turunç meyvelerinden tohumlar alındı. Bu tesiste üretilen fidanlar, Muratpaşa’nın parklarına, kaldırımlarına dikildi. İlçeye 5 yıl içinde 21 bin 34 turunç fidanı dikilirken bu yıl turunçların meyveleri de toplanmaya başl

andı. Toplanan meyvelerle Muratpaşa Belediyesi ve Antalya Kadın Girişimi Kooperatifi farklı ürünler elde etmek için çalışmalara başladı. Belediyenin Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi’nde çalışmalarını sürdüren kadınlar, reçelinden ekşisine, sirkesinden lokumuna, şekerlemesine, hatta kolonyasından sabununa 20’ye yakın ürünü turunçla yapmayı başardı.



BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR