MÜSİAD BAŞKANI SERT ÇIKTI

MÜSİAD BAŞKANI SERT ÇIKTI

MÜSİAD Antalya Şubesi Başkanı Resul Lekesiz CHP`li Budak ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

MÜSİAD Antalya Şubesi Başkanı Resul Lekesiz`in basın açıklaması şöyle; "Bir süredir ATSO ve onu hâlâ yönetmeye kalkan CHP milletvekili adayı Çetin Osman Budak`ın siyasi salvolarını ibretle izliyoruz. MÜSİAD olarak ,ATSO`nun iliklerine kadar siyaset yaptığını Antalya kamuoyuyla paylaştıktan sonra Çetin Osman Budak ve Davut Çetin`in savunmaya yönelik ifadeleri içler acısıdır.

Maalesef bulundukları makamın görev ve sorumluluklarını yeterince vakıf olmadıklarına şahit olmak Antalya`da yaşayan bir işadamları olarak bizleri son derece üzmüştür.

ATSO eleştirimizin odak noktası Gazipaşa`dan-Kaş`a kadar on binlerce üyesi olan Türk Ticaret Kanununda görev tanım ve sorumluluğu madde madde belirlenmiş bir kurumun siyasallaşmasıydı.

ATSO başkanı Davut Çetin ve CHP Milletvekili adayı Çetin Osman Budak sanki ortak bir bildiriye imza atarcasına verdikleri cevaplarda ?onlar da kendilerine baksınlar? tarzında ifadede bulundular. Bu ifadenin açılımı ve arka planı ?Evet biz ATSO olarak CHP`yi ve adaylarını destekliyoruz ama MÜSİAD da siyaset yapıyor.? cümlesidir.

Bir kere ATSO ticaret yapan bireylerin yasada belirlenen şartlar gereği aidat ödediği resmi bir kurumdur. MÜSİAD ise üyelerini gönüllülük temelinde ele alır. ATSO`nun üyelerini siyasi tercihlerine göre seçme ve yönetimlere alma söz konusu bile değildir. MÜSİAD`a üyeliğinin sınırları çizilmiş kaideleri vardır. O sınırları çerçevesinde üye alınır ve kişiler yönetime girer.

ATSO başkanı MÜSİAD`a herhangi bir aidat ödemezken, MÜSİAD üyelerinin tamamı ATSO`ya aidat ve diğer ilgili konularda ücret ödemektedir. Dolayısı ile iki kurum arasındaki farkı bilmemek ATSO başkanına yakışmamaktadır. Kendisi Antalya halkından özür dilemelidir. Ayrıca MÜSİAD`ın bakış açısı memleket meselelerine bakış açısıdır.

9 Mayıs 1990 tarihinde kurulan MÜSİAD çalışma hayatında bir çok hükümete raporlar sunmuş ve bu raporlar çerçevesinde bir çok konuda özellikle ekonomide ışık olmuştur. Örneğin 2001 yılında MHP, DSP ANAP hükümetine dolarda sabit kur sisteminin ülke ekonomisine felaket getireceğini yine raporlar ile sunmuştuk. Malumunuz MUSİAD`ın sunduğu raporu dikkate almayan dönemin hükümeti ne yazık ki 2001 Yılı Aralık Ayı`nda büyük bir ekonomik buhranın yaşanmasını engelleyemedi, o günleri hep birlikte yaşadık.

MÜSİAD memleket sevdasına göre bakış açısını ortaya koyar. Bizim ifadelerimiz Ulaştırma Bakanının ortaya koyduğu projelerin Antalya`yı şaha kaldıracağı kısmıdır. Bir işadamı kuruluşu olarak bunu söylemek boynumuzun borcudur.

Üstelik ATSO`un üst kuruluşu olan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu`nun ulaştırma bakanıyla ilgili son derece övgü dolu cümleleri varken TOBB başkanının gördüğünü görememek ATSO başkanının yeteneği ve kapasitesi ile ilgili bir durumdur.

Biz kendisine siyaset yapma diyoruz. Siyaset yapacaksan istifa et Çetin Osman Budak`ın danışmanlığını resmiyete dök, bunda bir beis yoktur. Bütün bu uyarılarımıza rağmen polemik yaparak siyasi tavırlarından vazgeçmeyen Davut Çetin ve yönetim kurulu üyeleri Antalya`nın ATSO tarihinde güzel cümleler ile anılmayacaktır. ATSO üyeleri aidatlarını öderken CHP`nin siyasi angajmanıyla hareket eden bir kuruluşa aidat ödediklerini er ya da geç anlayacaklar ve tepkilerini er ya da geç sunacaklardır.



BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR