RESSAM HÜSEYİN YÜCE VEFATININ 10. YIL DÖNÜMÜNDE SAYGI İLE ANILDI

RESSAM HÜSEYİN YÜCE VEFATININ 10. YIL DÖNÜMÜNDE SAYGI İLE ANILDI

RESSAM HÜSEYİN YÜCE VEFATININ 10. YIL DÖNÜMÜNDE SAYGI İLE ANILDI

Kütahya Belediye Başkanımız Eyüp Kahveci, Dumlupınar Üniversitesi Müzeler Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Vefatının 10. Yılında Ressam Hüseyin Yüce’ye Saygı” isimli panel ve sergi etkinliğine katıldı.

Rektörlük Fuaye Alanı Kırmızı Salon’da gerçekleşen ve Prof. Dr. İsmail Ateş, Dr. Mustafa Toprak, Yaşar Ataseven, Şerife Koç ve Sabri Tezcan’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, sanatçının hayatı ve eserleri üzerine önemli konuşmalar yapıldı.

Belediye Başkanımız Kahveci, Ressam Hüseyin Yüce’nin Kütahya’nın yetiştirdiği önemli sanatçılardan biri olduğunu vurgulayarak, “Gerçek sanatçılar yalnızca eserleriyle değil, taşıdıkları ruhla da yaşar. Hüseyin Yüce de bu şehirden çıkıp dünyaya uzanan fırça darbeleriyle kendini anlatan, ardında derin bir sanat mirası bırakan önemli isimlerden biridir” dedi.

Ressam Hüseyin Yüce’nin, tamamen içgüdüleriyle ve yüreğiyle sanat ürettiğini belirten Belediye Başkanımız Kahveci, onun naif sanatın ülkemizdeki önemli temsilcilerinden biri olduğunu ifade etti.

Sanatın ve sanatçının değerinin bilinmesi gerektiğini vurgulayan Belediye Başkanımız Kahveci, etkinliği düzenleyen Dumlupınar Üniversitesi Müzeler Koordinatörlüğü’ne teşekkür ederek, “Sanat, bir insanın hayata bıraktığı en kalıcı izlerden biridir. Ressam Hüseyin Yüce eserlerinde yaşamaya devam edecektir ve onun gözünden gördüğümüz dünya, her zaman bizlere ilham verecektir. Ressam Hüseyin Yüce’yi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum” şeklinde sözlerini noktaladı.

Belediye Başkanımız Eyüp Kahveci, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ve çok sayıda sanatseverin katıldığı etkinlik, sanatçının hayatı ve eserlerinin konuşulduğu paneller, özel gösterimler ve eserlerin sunulduğu serginin incelenmesi ile sona erdi. Fotoğrafları Paket Halinde İndirmek İçin Tıklayınız.
Kütahya,Kütahya Belediyesi
belediye365.com

SUR YAPI YK BAŞKANI ELMAS; ‘2025 VARLIĞA DÖNME YILI OLACAK‘

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL