Tarih: 04.10.2024 19:48

Sakarya’da Türkiye’ye örnek rengârenk ‘can dostu’ buluşması: “Pati İzi ile her gün bir can yeni yuvasına kavuşuyor”

Facebook Twitter Linked-in

Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olacak “Pati İzi Can Dostlar” buluşması Aziz Duran Parkı’nda rengârenk görüntülere sahne oldu. Oyun ve etkinlik alanlarıyla süslenen buluşmada çocuklar unutamayacakları bir gün yaşadı. Başkan Yusuf Alemdar, “Hayvan sevgisini aşılamak için yaptığımız bu etkinlikte çocuklarımıza sokaktaki canların masumiyetini, güzelliğini gösterdik. Hayvan sevgisi sloganla değil, onlara karşı ilgiyle gösterilir. Herkesi Pati İzi ile sahiplenmeye davet ediyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde Türkiye’ye örnek bir etkinliği “Pati İzi Can Dostlar” başlığıyla şehrin merkezinde gerçekleştirdi.

Can dostlar da etkinlikte
Büyükşehir, Aziz Duran Parkı’nda daha önce bakımı ve kontrolleri yapılmış sokak hayvanlarıyla vatandaşları rengarenk etkinliklerin içinde buluşturdu.

Başkan Yusuf Alemdar, ilk dakikalarından itibaren yer aldığı etkinlikte çocukların neşesine ortak oldu ve can dostlarla vakit geçirdi.

Ayrıca etkinlikte Başkan Yusuf Alemdar tarafından Pati İzi projesine destek olan işletmelere teşekkür edilerek, ‘Can Dostu İş Yeri Sertifikası’ takdim edildi.

Yeni aileleriyle, yuvalarıyla tanıştılar
Organizasyona ayrıca Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Erenler Belediye Başkanı Şenol Dinç, Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, Ferizli Belediye Başkanı Mehmet Ata, meclis üyeleri, bürokratlar ve basın mensupları katıldı.

Akın ettiler
Hayvan sahiplenmek isteyen ve şehrin dört bir yanından hayvan sever, park içerisindeki Uçak Restoran’ın yanında kurulan etkinlik alanına akın etti.

Animasyon gösterileri, çocuk oyun grupları, hayvan figürlü animatörlerin yer aldığı etkinlikte sokaktaki canlarla vakit geçiren vatandaşlar, aynı zamanda etkinliklerle unutulmaz bir gün geçirdi.

Etkinlikler ve ikramlarla rengarenk gün
Patlamış mısır, pamuk şeker, pati izli dövmeler, pati izli renk-renk balonların dağıtıldığı buluşmada aynı zamanda çocuklar ve öğrenciler de sokak hayvanlarını yakından görme şansı buldu.

“Hayvan sevgisi sloganla değil, ilgiyle gösterilir”
Başkan Alemdar, hayvanlara olan sevginin yalnızca sloganlarla değil, gerçek ilgiyle gösterilebileceğini ifade ederek Sakarya’daki sokak hayvanlarının daha iyi şartlarda yaşaması için sahiplendirme kampanyasının önemine işaret etti.

“Her gün birinin sahiplenmesi gerekiyor”
Başkan Alemdar Büyükşehir olarak başlattıkları Pati İzi uygulamasından bahsederek, “Hayvan sevgisini çocuklarımızın daha iyi kavrayabilmesi için güzel bir etkinliği ortaya koyduk. Tüm okullarımıza da teşekkür ediyoruz. Burada hayvanlarımızın masumiyetini, güzelliklerini çocuklarımıza gösterdik. Bu dünyada her canlının yaşama hakkı var. Hayvan sevgisi sadece sloganla değil, onlara karşı gösterdiğimiz ilgiyle, onları sahiplenmeyle gösterilir. Şehrimizde hayvanların daha iyi şartlarda yaşaması için mutlaka her birinin sahiplenmesi gerektiğine inanıyoruz. Biz de Pati İzi ile her gün bir can dostu sahiplendiriyoruz. Bu vesileyle hayvan dostlarını projemizi takip etmeye davet ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Pati İzi’ buluşması birbirinden güzel etkinliklerin fotoğraflarla ölümsüzleştiği harika bir anıya dönüştü.


Sakarya,Sakarya Belediyesi
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —