ŞEHİDİMİZİN ADI AĞAÇKÖY MAHALLESİ’NDEKİ PARKTA YAŞAYACAK

ŞEHİDİMİZİN ADI AĞAÇKÖY MAHALLESİ’NDEKİ PARKTA YAŞAYACAK

ŞEHİDİMİZİN ADI AĞAÇKÖY MAHALLESİ’NDEKİ PARKTA YAŞAYACAK

Kütahya Belediyemizin yapımını tamamladığı ve şehrimizde meydana gelen orman yangınında yaralanarak kaldırıldığı hastanede şehit düşen Orman İşletme Şefi Murat Yıldırım’ın adını verdiği park Ağaçköy Mahallesi’nde hizmete açıldı.

Şehrimizdeki alt ve üstyapı yatırımlarını tüm hızıyla sürdüren Kütahya Belediyemiz, mahallelerimizin ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Ağaçköy Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ve şehrimizde meydana gelen orman yangınında yaralanarak kaldırıldığı hastanede şehit düşen Orman İşletme Şefi Murat Yıldırım’ın adının verildiği park, Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, Kütahyalı İş İnsanı İsmet Güral, Kütahya Orman Bölge Müdürü Erdal Dingil ve müdürlük çalışanları, MHP Kütahya Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, Belediye Başkan Yardımcılarımız Abdullah Damcı, Murat Arık ve Ertuğrul Cevahir, Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Mandal, birim müdürlerimiz, Şehit Murat Yıldırım’ın ailesi ve yakınları ile çok sayıda hemşehrimiz katıldığı törenle açıldı.

Açılışta konuşan Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, “Yine hayırlı bir iş için birlikteyiz. Hayırlı işleri yapmayı nasip eyleyen Rabbim’e şükrederek bu tür programlarda bizleri yalnız bırakmayan siz değerli katılımcılarımıza teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Biraz önce şehidimizin emaneti değerli kardeşim kıymetli eşleri, duygularını bizimle paylaştı, az ve öz ama çok içten. Şehidimiz gitmesi gereken yere gitti. Rabbim mekânını bir kez daha cennet eylesin. Adının yaşatılacağı bu topraklarda onun adına saygı duyarak buraların korunması da bizlerin görevi. Ağaçköy Mahallesi sakinlerimizin gözü gibi bakacağından eminiz. Sadece bu park değil, göreve geldiğimiz günden bu yana Ağaçköy Mahallemizde ve diğer mahallelerimizde belediyemize gelen taleplerin önemli bir bölümünü tamamladık. Bu vesileyle bugüne kadar açılışını yapamadığımız ama bu açılışla beraber mahallemize kazandırdığımız birçok hizmetin de hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Buraya geldiğimizde mahallemizin en öncelikli talebinin caminin bulunduğu bölgedeki avlunun genişletilmesi, oraya bir gasilhane, tuvalet, altına gençlerimizin kullanabileceği bir spor odası, soyunma odaları, duş ve benzeri gibi ihtiyaçları vardı ama bu iş büyük bir işti. İstinat duvarından oranın imar düzenlemelerini yapana kadar birçok arkadaşımızın emek verdiği bir işti. Onları da tamamladık ve onlarla beraber mahalle içerisindeki yolların gerek kilit taşı gerekse asfalt işlerini yerine getirdik. Geçen yıl en önemli ihtiyaçlardan biri olan terfi istasyonunu tamamlayıp hizmete açtık. Mahallemiz gerçekten şehrimize yakışan bir mahalleye dönüştü. Hepsi hayırlı ve uğurlu olsun, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Rabbim güzel hizmetlerde güzel insanları buluşturmaya devam eylesin. Hizmeti yapmak yetmiyor, onu korumak ve sürdürülebilir kılmak yani bu hizmetlerin devam etmesini sağlamak hepimizin görevi” ifadelerini kullandı.

“FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZE ALLAH GÜÇ, KUVVET VERSİN”

“Kütahya, bu ülkenin en nadide illerinden birisi” diyerek sözlerine devam eden Başkanımız Işık, “Kütahya, kadim bir şehir, çok köklü bir tarihi var, sanatın ve sanatçının bol olduğu ve dünyanın böyle tanıdığı kıymetli şehirlerimizden birisi. Sultan Veled’in dediği gibi yerin altı da üstü de cennet. Gerçekten cennet olan bir şehirdeyiz. Cennette de cennetlik insanlar olur. Şehidimiz de onlardan birisiydi. Rabbim öyle uygun gördü, emanetini aldı. Ona layık olmaya çalışacağız, tüm şehitlerimize layık olmaya çalışacağız. Bugün dünyada olup bitenleri hepimiz görüyoruz. Vatan mücadelesi en kutsal mücadele. Filistin’de kendi topraklarını vatan yapmak için mücadele eden kardeşlerimize de Allah güç, kuvvet versin. Şehitlerimizin ve atalarımızın canlarını feda ederek bize emanet ettiği bu toprakları da en iyi şekilde korumak, ihya ve imar etmek de bizlerin görevi. İhya etmek, var olanı daha da güzelleştirmek, hak ettiği yere bu şehri taşımak. İmar etmek de artan nüfusa ve ihtiyaçlara göre şehre değer katacak yeni yapıları yapmak belediyemiz başta olmak üzere birlikte çalıştığımız birçok kamu kurum ve kuruluşuyla birlikte muhtarlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın görevi” dedi.

“DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Ağaçköy Mahallemizin en önemli ihtiyaçlarından birisinin köprünün yapımı olduğunu belirten Başkanımız Işık, “Bununla ilgili dört kez ihaleye çıktık ama yapının özelliği gereği bu bölgeden talipli çıkmadı, başka yollar denedik olmadı. Şimdi sırada inşallah o köprünün yapımı kaldı. Onu da yapıp girişi genişlettiğimizde mahallemizin daha da değerleneceğinden eminiz. Ağaçköy Mahallemize benzer 26 mahallemizin bizim açımızdan öne çıkan bir özelliği var. Üreten insanların çok olduğu, kendilerine yettiği gibi şehrimizin diğer insanlarına sebze, meyve ve hayvansal ürünleri üreterek hizmet ettikleri için biz ayrıca değer veriyoruz. Onlardan gelen talepleri de önemsiyoruz. Onlar üretmeye devam edecekler, biz de onları eskiden olduğu gibi bu yılda desteklemeye devam edeceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Böyle anlamlı bir günde bizleri yalnız bırakmayan siz değerli hemşehrilerime bir kez daha teşekkür ederek saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum. Parkımıza ismi nasıl verdik, onu da anlatayım. Taziye ziyaretine gittiğimizde şehidimizin emaneti Duru kızımıza sorduk; Babanın ismini hangi parkta, nerede yaşatılmasını istersiniz? Duru kızımız benim okuluma yakın olan parka ismini verelim dedi ve kendisi seçti. Onun için bu ismi şehidimizin kızı ve ailesinin onayıyla verdik. Hem eşine, annesine, babasına, hem de şehidimizin emaneti kızımıza da bundan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Şehit Murat Yıldırım’ın eşi Aslıhan Kalın Yıldırım, emeği geçenlere teşekkür ederek verilen değer ve kıymet için şükranlarını sundu.

Fotoğrafları Paket Halinde İndirmek İçin Tıklayınız.
Kütahya,Kütahya Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR