SERİK EĞİTİMDE TEK YÜREK

SERİK EĞİTİMDE TEK YÜREK

Serik ilçe merkezinde açılan Akdeniz Üniversitesi İşletme Fakültesi açılış yemeği Serik Yüksek Öğrenim ve Bilim Vakfı, Serik Belediyesi iş birliği ile boğazkent denizyıldızı sosyal tesislerinde gerçekleştirildi.

Yüksek Öğrenim ve Bilim Vakfı, Serik Belediyesi ilçeye kurulan İşletme Fakültesinin açılışına özel bir yemek tertip ederek, eğitim öğretim dönemine yetiştirilmeye çalışılan fakültenin eksikleri için davetlilerden destek isteyerek bağış topladı.

Serik´in boğazkent mahallesinde düzenlenen yemeğe Kaymakam Haluk Şimşek, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, ilçe başkanları, meclis üyeleri, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının başkanları, muhtarlar, esnaflar ve çok sayıda vatandaş katıldı

KAYMAKAM ŞİMŞEK; ? BU MESELE SERİK´İN, HEPİMİZİN MESELESİ?

Davetlileri selamlayan Serik Kaymakamı Haluk Şimşek; ?Bu mesele Serik´in ve hepimizin meselesi. Bu yüzden herkesin üzerine düşenin en iyisini yapacağından eminim. Şimdiden ilçemize hayırlı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum? dedi.

ÇALIK: ?İŞLETME FAKÜLTESİ İLÇEMİZE BİR ŞANS?

Öncelikle bizleri kırmayıp buraya kadar zahmet edip geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bugün burada çok hayırlı bir iş için toplandık. İlçemizin değerine değer katacak İşletme Fakültesini açtık. Fakat bazı eksiklerimiz var.

Ben hem bir eğitimci olarak hem de belediye başkanı olarak elimden ne geliyorsa yapmaya gayret ediyorum. Fakat sizlerin de desteğini almak istiyoruz. Yapacağınız bağışlarla bugün destek olacağınız bu eğitim kurumları, ülkemizin kültürel ve ekonomik yapısına çok ciddi katkı sağlıyor. Serik kabuğunu kırdı.

Biz yola ilk çıktığımızda şunu söyledik; Huzur, Güven, Değişim. Allah´a şükür ilçemizde huzuru ve güveni sağladık değişim ise her geçen gün artarak devam ediyor. İşte bu değişime sizlerde katkı koyarak el birliği ile ilçemizi marka şehir yapacağız.

Hep birlikte seri kin potansiyelini harekete geçirmek zorundayız. Biz meclisteki bir kararla pazar yeri olarak yapılan binanın tamamını fakültemizde devrettik, meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum.

Serik bir tarım kentiydi daha sonra Turizm ile buluştu bazı ayakları hala eksikti Örneğin eğitim ve Spor Kenti olabilirdik Fakat bu yatırımlar eksik kalmıştı.

Şimdi biz de bu eksik olan ayakları tamamladık ve tamamlamayanda devam ediyoruz. Bu yatırımlarla Serik kazanacak, sizler kazanacaksınız, çocuklarımız kazanacak? dedi.

TUNCER; ?YAPACAĞINIZ BU BAĞIŞLAR İLERİDE İLÇEMİZE KAZANDIRACAK OLDUĞUMUZ BÜYÜK EĞİTİM KURUMLARININ TEMELLERİNİ OLUŞTURACAK?

Yüksek Öğrenim ve Bilim Vakfı başkanı Fatih Tuncer davetlileri selamlayarak Vakfın amaçlarından bahsetti.

Tuncer;  ?Yapacağınız bu bağışlar ileride ilçemize kazandıracak olduğumuz büyük eğitim kurumlarının temellerini oluşturacak. Akdeniz Üniversitesi zamanında açılacağı vakit şimdiye kadar büyük bir eğitim kurumu değildi, fakat zamanla şimdiki halini aldı.

Manavgat´ta bir dernek başkanının bir sözünü hiç unutmuyorum; Meslek Yüksek Okulunun temelinde Manavgat´ta ki kundura boyacısının bile katkısı vardır diyerek bu konudaki halkın duyarlılığını belirtmiştir.

İnanıyorum ki Serikli kardeşlerimde bu konuda yardımlarını esirgemeyecekler. İlçemiz de açtığımız İşletme Fakültesi zamanla diğer büyük eğitim kurumlarının ilk ayağını oluşturacak. Bu anlamda dört yıllık bir eğitim fakültesinin ilçemizde bulunmasını bir şans olarak değerlendiriyorum. Biliyorum ki Serikli geleceğine sahip çıkar? dedi.

KOLUKIRIK; ?SERİK İLÇELER ARASINDA EN ŞANSLI İLÇE?

Serik´te yeni kurulan Akdeniz Üniversitesi İşletme Fakültesi´nin dekanı Prof. Dr. Suat Kolukırık yaptığı konuşmada; ?Fakültemizi kurduk.  Ülkemize,  insanlığa,  bölgemize ve coğrafyamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.  

Bu konuda canla başla çalışacağımızı şimdiden taahhüt etmek istiyorum.  Kuşkusuz yeni başlangıçlar zordur, çünkü yeni bir adım atıyorsunuz ve birçok etkeni de içinde barındıran bir sürece, yapılanmanın içerisine giriyorsunuz. Allah´ın izniyle bu yeni atılımı ve oluşumu hep birlikte gerçekleştirip ilçemizin değerine değer katacağız.

Serik diğer ilçeler arasında şanslı ilçe, çünkü bir fakülteye sahip. Eğitim kurumları kentlerin can damarlarıdır. Ekonomik ve sosyal yönden bölgelere ciddi katkılar sağlar. Yalnız biz bir tabela fakültesi olmak istemiyoruz.

Eğitim öğretim adına iyi işler yaparak vatana millete faydalı insanlar yetiştirmek istiyoruz. Bu nedenle tercih edilen fakülte ve ilçe olmak için hep birlikte gece gündüz çalışacağız. Fakültemizi kurduk yalnız oldukça önemli ihtiyaçları var.

Sağ olsun kendisi de bir eğitimci olan belediye başkanımız bina tahsisini yaptı. Yalnız tahsis edilen bina eğitim kurumu için planlanmadığından çok ciddi tadilat yapmak gerekiyor. Fakültemizi eğitim dönemine yetiştirmemiz lazım işte bu noktada siz değerli hemşerilerimize çok iş düşüyor. Yardımlarınızı bekliyorum.?

SERİK´E BİR MÜJDE DAHA

Dekan Kolukırık davetlilere bir müjde daha vererek şöyle devam etti; ?Sizlere bir müjde daha vermek istiyorum. Dün Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı Fakültemiz bünyesinde iki bölüm daha açmamıza izin verdi. Yani Serik İşletme Fakültesinin bugün itibariyle üç tane bölümü var.

Ama bu bizim için yetmez. Burada ciddi bir değişim ve dönüşüm var bu dönüşüme paralel olarak eğitim altyapısının da oluşması gerekiyor. Bunu ancak bölüm sayımızı artırarak gerçekleştirebileceğinize düşünüyorum.

Sizlerin desteği çok önemli sizde bizlere destek olursanız buraya gelen öğrenciler birçok farklı bölüm okuyarak hem Serik´i hem de ülkeye ciddi katkı sağlayacak.  Bugün davetimize icabet edip buraya geldiğiniz için teşekkür edip saygılarımı sunuyorum? ded.

Yemek hoş sohbetin ardından yapılan bağışlarla son buldu.



MURGEM'E BAŞVURULAR BAŞLADI

ASSİM'DEN ESNAFA ÜCRETSİZ E-TİCARET EĞİTİMİ

MİNİK DOSTLARI KORUMAK İÇİN EĞİTİM ALDILAR

BARİSTA KURSU İLK MEZUNLARINI VERDİ

MURATPAŞA PERSONELİNE İLETİŞİM EĞİTİMİ

BAŞKAN TÜTÜNCÜ'DEN GENÇLERE ALTIN ÖĞÜTLER

ANTALYA DOĞA VE YÖRÜK ÇALIŞTAYI YAPILDI

MESLEK KURSLARI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

BAŞKAN ÖMER İŞLEK'TEN REKOR KİTAP BAĞIŞI

ÇOCUKLAR YETENEKLERİNİ OYUNLA KEŞFEDİYORLAR

KONYAALTI'NDAKİ OKULLAN BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GİBİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAŞ KREŞİ HİZMETE GİRDİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR