SUBAŞI TAPULARI SORDU

SUBAŞI TAPULARI SORDU

Bağımsız Milletvekili adayı Hasan Subaşı Muratpaşa mahallelerini gezdi

 Antalya Bağımsız Milletvekili Adayı Hasan Subaşı, seçim çalışmalarını kent merkezinde Güzeloba, Güzeloluk ve Kırcami mahallelerini gezerek sürdürdü.

Ermenek Mahallesinde, 20 yıl önce hak sahiplerine tapularını vermek üzere 775 sayılı yasanın sağladığı hak nedeniyle kamulaştırma yaptıklarını binlerce gecekondu sahibi yurttaşın  sorunlarını çözdüklerini söyledi.

Büyükşehir yapılanmasından sonra mevcut tapuları Kepez ve Muratpaşa Belediyelerine verdiklerini ama şu günlerde gezdiğim mahalleler içinde Santral ve Kepezaltı mahallesinde Muratpaşa sınırları içinde de Ermenek mahallesinde sorun göründüğünü söyledi. Ermenek tapularının 20 yıldır işlem yapılmadan belediye kasasında bekletilmesine bir anlam veremediğini söyledi.

Benzer sorunun Kepezaltı ve Santral Mahallelerinde yaşandığını söyleyen Subaşı, Ermeneklilerin tapularına kavuşmaları için ortada hiç bir sorun olmadığını söyledi.

Eski partililerden Mustafa Saraç`ın Avcıoğlu Börek`de düzenlediği kahvaltılı toplantıya katılan Hasan Subaşı, burada DYP`de birlikte çalıştıkları dostlarını görmekten mutlu olduğunu ifade etti.

DYP kurucularından Ahmet Ayanoğlu, eski Komisyoncular Derneği Başkanı ve İl Genel Meclisi Üyesi Selahattin Yılmaz, Yeşilbahçe Muhtarı Nurettin Eyiler, Çağlayan  Muhtarı İbrahim Efe, Güzeloluk Muhtarı İzzet Ak, Zümrütova Muhtarı Şevket Saraç, eski Merkez İlçe Başkanları Ahmet Ayvazoğlu ve  Mehmet Sevim, Kırcamililer Dernek Başkanı Mustafa Çiviler, ATSO Meclis Üyesi Mustafa Ayanoğlu ve çok sayıda Kırcamili`nin katıldığı kahvaltıda destek isteyen Subaşı, özetle şunları söyledi:

"Son yıllarda siyaset dibe vurdu, Demokrasinin vazgeçilmesi parlamento işlevini yitirdi. Başta yargı olmak üzere demokrasi kurumları çalışamaz ve görevini yapamaz hale geldi. Medya susturuldu, Bize özgü denen başkanlık sistemi halka dayatılmak isteniyor.

Siyasi partilerdeki lider sultası halkı yok saymaya başladı. Bütün bunlar olup biterken bir köşede oturup `rahatım iyi` diyemezdim. Parlamentoda sesiniz olmak, lider korkusundan konuşamayan vekillerin yerine sizi temsilen sorunları anlatmak  için kolları sıvadım. Antalya bağımsız bir adayı seçerek bu işi başaracaktır"

"Siz olmasaydınız, bugün bu rahatımız olmazdı"

Kahvaltıdan sonra bir grup arkadaşı ile birlikte Ermenek ve bölgesindeki mahalleleri gezen Subaşı`nı yöre halkı sevgi ile karşıladı. Güzelbağ Mahallesindeki kahve ziyaretinde  Ramazan Gürbüz adlı bir vatandaş, "Bugün burada rahat ve huzur içinde yaşıyorsak sizin sayenizde başkanım. Hepimizi ev sahibi yaptınız. Siz olmasaydınız bizim şimdi rahatımız olmazdı" dedi.

Güzeloba Mahallesinde Kadir Senekçi adlı vatandaş,"Başkanım hizmetlerinizi ve sizi özledik. Sorunlarımızı sen çözdün. Hiç merak etmeyin gereğini yapacağız" diye konuştu.

Ermenekliler diken üstünde

Ermenek Mahallesinde de kahvede vatandaşlarla görüşen Subaşı, muhtar Hüseyin Elmalı`nın şikayetlerini dinledi. Muhtar Elmalı, "Sizin döneminizde kamulaştırma için 24 biner lira bedel ödediğimiz evlerimizin hala tapularını alamadık. Her gelen belediye başkanı söz veriyor, arkası gelmiyor.

1262 hak sahibinden sadece 68`ine Süleyman Evcilmen döneminde tapuları verildi. Şimdi 775 Sayılı Gecekondu Önleme Yasasının yürürlükten kalkmak üzere olduğunu yeniden hazineye geçeceği söyleniyor" diyerek sitem etti.

"Biz kamulaştırmayı tamamladık, tapuları alt belediyelere verdik"

Aynı sorunun Kepezaltı ve Santral Mahallelerinde de yaşandığını bu iki mahallenin afet bölgesi ilan edildiğini ve kentsel dönüşüm kararı çıktığını söyleyen Hasan Subaşı, Ermenek`de tapuların verilmemesi için ortada hiç bir sebep olmadığını belirterek 1990`lı yıllarda yaşananları şöyle anlattı:

"Belediye Başkanlığım döneminde gecekondulaşma çok büyük sorundu. Mülkiyet sorunu çözülmeden kentleşme de olamazdı huzurlu bir yaşam da kurulamazdı onun için gecekondu bölgelerinde Türkiye`de ilk biz belediye olarak bu konuya el attık.

Kamulaştırma bedellerinin büyük bir bölümünü sizler verdiniz, belediye olarak biz de destek olduk. Bu paralar kamulaştırma sonrası hak sahiplerine tapuların verilmesi kaydı ile alındı. Ve biz bazı bölgelerde tapu dağıtmaya başladık.

Ancak çıkan bir yasa ile Büyükşehir kurulması kararlaştırıldı, biz de bu tapuları o zamanki alt belediyelere Muratpaşa ve Kepez`e devretmek zorunda kaldık. Yetki alt belediyelere geçti. Sizin bölgenizde Muratapaşa Belediyesi`nin yapacağı tek bir şey vardı, kamulaştırma bedelini yatıran ve hak sahibi olduğunu belgeleyenlere tapularını vermek. Bu tapuların belediye kasasında bekletilerek verilmemesi çok anlamsız. Konuyu Ümit Uysal başkanla da görüşeceğim"



BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR