Türkiye’nin İncisi Erciyes, Astronomy Magazine’de Boy Gösterdi

Türkiye’nin İncisi Erciyes, Astronomy Magazine’de Boy Gösterdi

Türkiye’nin İncisi Erciyes, Astronomy Magazine’de Boy Gösterdi

Erciyes Master Planı ile Kayseri’ye kazandırılan ve yerel yönetim tarafından işletilen tek tesis olan Erciyes Kayak Merkezi, yurt içi ve yurt dışından ağırladığı milyonlarca turistin yanı sıra dünyanın ünlü basın yayın organlarının da ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Bu kapsamda, Ağustos ayında Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. ve Bilim Merkezi tarafından 2 bin 650 metre yükseklikte düzenlenen ‘Erciyes’te Perseid Meteor Yağmuru Unutulmaz Bir Görsel Şölen’ etkinliğini takip eden, 50 yıllık geçmişi ile Amerika’da yayın yapan ve astronomi camiasının takip ettiği dünyanın en popüler dergisi Astronomy Magazine yazarı Daniela Mata Erciyes’i satırlarına taşıdı.

Erciyes Kayak Merkezi Hacılar Kapı’da düzenlenen görsel şölende Kayseri ve Erciyes’e hayranlığını dile getiren yazar Daniela Mata, www.astronomy.com internet adresinde yayınlanan yazısında ‘Erciyes’te Perseid Meteor Yağmuru Unutulmaz Bir Görsel Şölen’ etkinliğindeki gözlemlerini aktardı.

Kadim kentin tarihi dokusundan etkilenen Mata, yazısında Kültepe Kaniş-Karum, Kayseri Arkeoloji Müzesi ve Selçuk Uygarlığı Müzesi gibi Kayseri’nin tarihi zenginliklerinden söz etti.

“Perseid Meteorları İçin En İyi Gözlem Noktalarından Biri”

Kayseri'nin en yüksek noktası Erciyes Kayak Merkezi - Hacılar Kapı’da 2 bin 650 metre yükseklikte ışık kirliliğinden uzak bir ortamda oluşturulan gözlem noktasını Perseid meteorları için en iyi gözlem noktalarından biri olarak nitelendiren yazar Daniela Mata, ‘Erciyes’te Perseid Meteor Yağmuru Unutulmaz Bir Görsel Şölen’ etkinliğinin Kayseri’nin en çok rağbet gören yıllık etkinliği olduğunu ve etkinlikte binlerce kişinin bir araya geldiğini kaydetti.

Erciyes’in doğal güzelliklerinden de etkilenen Mata, soğuk suyu ve bahar havasından söz ederken ayrıca kadim kent Kayseri’de gezip gördüğü tarihi ve kültürel zenginliklere değindi. Mata, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan doğa harikası Koramaz Vadisi ve Arkeoloji Müzesi’ni de satırlarına taşıdı.



Kayseri,Kayseri Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR