TÜTÜNCÜ; ´EN ÇOK OKUL YAPAN İLÇEYİZ´

TÜTÜNCÜ; ´EN ÇOK OKUL YAPAN İLÇEYİZ´

Başkan Hakan Tütüncü, mülkiyet problemlerini çözerek ve arazinin tahsisini yaparak Kepez´e 100´e yakın okul kazandırdıklarını belirterek, ?Antalya´da en fazla okul yaptıran ilçe isek bunu meclisin ve belediyenin gayretli çalışmalarına borçluyuz.? dedi.

Başkan Hakan Tütüncü, mülkiyet problemlerini çözerek ve arazinin tahsisini yaparak Kepez´e 100´e yakın okul kazandırdıklarını belirterek, ?Antalya´da en fazla okul yaptıran ilçe isek bunu meclisin ve belediyenin gayretli çalışmalarına borçluyuz.? dedi.

Antalya´nın Kepez ilçesi, yeni eğitim ve öğretim dönemine yeni okul binalarının hizmete girmesi ve 3 tane daha okulun yapılacak olması müjdesiyle başladı.  

Kepez Belediyesinin, Yeni Doğan Mahallesi´nde tahsis ettiği arazi üzerine yapılan Fikret Haluk Saraçoğlu İlkokulu ile Habibler Mahallesi´ne inşa edilen Antalya Kepez Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesi, yeni eğitim ve öğretim döneminde hizmete açıldı.

Kepez Belediye Meclisi de Eylül ayı olağan toplantısında ilçeye yeni okul binalarının yapılmasını sağlayacak kararları oldu. Meclis, Ahatlı Mahallesi´nde 2 ilkokul ve Çankaya Mahallesi´nde bir lise alanıyla ilgili talep edilen imar değişikliği düzenlemesini kabul ederek, okulların yapılmasının önünü açtı.

8 yılda 100 okul 

Eğitime tam destek veren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de yaptığı açıklamada dönemindeki 8 yılda ilçesinde 80´den fazla okulun hizmete açıldığını, 20´ye yakın okul binasının yapımının devam ettiğini belirtti.

Kepez´e iki tane Fen Lisesi, 1 tane Sosyal Bilimler Lisesi de kazandırdıklarını aktaran Tütüncü, açıklamasında şunları söyledi: ? Hizmete açılan, yapımı devam eden 100´e yakın okulun arazisiyle ilgili mülkiyet ve imar problemlerini Kepez Belediye Meclisi çözdü.

Meclis ve belediye bu problemleri çözmeseydi, bürokratlarım gayretle işin üzerine gitmemiş olsaydı 100´den fazla okul Kepez´e yapılmayacaktı. Antalya´da en fazla okul yaptıran ilçe isek bunu meclisin ve belediyenin gayretli çalışmalarına borçluyuz.?

?Okul binaları kendiliğinden Kepez´e gelmiyor?

Meclisin aldığı kararlar neticesinde Kepez´e yeni okul binalarının yapıldığının altını çizen Başkan Tütüncü, ?Yeni okullar kendiliğinden Kepez´e gelmiyor. Devlet, belli bir yatırım planlaması yapıyor, bu yıl şu kadar okul yapacağım, diyor. Ama devlet, okulu, sorunu olmayan araziye yapıyor.

Biz diyoruz ki, okul arazisinin mülkiyet ve imar problemini çözelim, arazi belediyenin ise tahsisini Milli Eğitim Bakanlığı´na yapalım.  

Okul arazilerinin mülkiyetle ilgili problemlerinin çözümünde ve tahsiste çok başarılı olduğumuzu düşünüyorum. 8 yılda 80 küsur okul yapmak, 20 tanesinin inşasının devam etmesi, gecelere, gündüzlere sığmayacak işler.? diyerek açıklamasını tamamladı.  



MURGEM'E BAŞVURULAR BAŞLADI

ASSİM'DEN ESNAFA ÜCRETSİZ E-TİCARET EĞİTİMİ

MİNİK DOSTLARI KORUMAK İÇİN EĞİTİM ALDILAR

BARİSTA KURSU İLK MEZUNLARINI VERDİ

MURATPAŞA PERSONELİNE İLETİŞİM EĞİTİMİ

BAŞKAN TÜTÜNCÜ'DEN GENÇLERE ALTIN ÖĞÜTLER

ANTALYA DOĞA VE YÖRÜK ÇALIŞTAYI YAPILDI

MESLEK KURSLARI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

BAŞKAN ÖMER İŞLEK'TEN REKOR KİTAP BAĞIŞI

ÇOCUKLAR YETENEKLERİNİ OYUNLA KEŞFEDİYORLAR

KONYAALTI'NDAKİ OKULLAN BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GİBİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAŞ KREŞİ HİZMETE GİRDİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR