ÜLKÜ OCAKLARINDAN CM KÜTÜPHANESİNE BAĞIŞ

ÜLKÜ OCAKLARINDAN CM KÜTÜPHANESİNE BAĞIŞ

ÜLKÜ OCAKLARINDAN CM KÜTÜPHANESİNE BAĞIŞ

Kepez Belediyesi’nin kültür ve sanat adasına kazandırdığı müze konseptindeki Cemil Meriç Kütüphanesi eşsiz eserlerle doldu taştı. Kitap envanteri bakımından Antalya’nın en zengin kütüphanesine Antalya Ülkü Ocakları tarafından da çok kıymetli bir koleksiyon bağışlandı. Ülkü Ocakları Antalya İl Başkanı Ferhat Aksoy ve yönetim kurulu üyeleri kıymetli koleksiyonu Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye teslim etti. Kültür hazinesi kitapların yanı sıra, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın talimatlarıyla hazırlanan ve gençlere dijital ortamda sunulacak ‘Odak 2023 Hızlı Okuma Teknikleri’ de Cemil Meriç Kütüphanesi’nde yer alacak.

Antalya Ülkü Ocaklarına teşekkür eden Başkan Tütüncü,” Genç Ülkücülerimiz okumayı seviyorlar. Onlar sadece okumayı sevmiyorlar, okutmayı da seviyorlar. Yeni nesil, genç kuşaklar, gelecek kuşaklar okusunlar, öğrensinler, kendi medeniyet kodlarından bu suretle bir gelecek tasavvuru oluştursun istiyorlar.

Her bir ülkücü kardeşimiz Yahya Kemal gibi bir medeniyet sevdalısı, bir Osmanlı sevdalısı, bir Selçuklu sevdalısı, Türk tarihinin sevdalısı ve oralardaki şeref tablolarını geleceğe bir bakış, bir düşünce, bir perspektif, bir panorama olarak çizmek istiyorlar. Bundan dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“Çünkü okuyarak, aydınlanarak geleceğimize yön verebiliriz.” diyerek sözlerine devam eden Tütüncü, “O Türk'ün çelik gibi iradesinin insanlık tarihi boyunca gösterdiği örneklikler, eğer bizim bünyemizde tecessüm ederse, o zaman işte geleceğe güçlü bir paradigma ortaya koyabiliriz, güçlü hedef ortaya koyabiliriz.

Güçlerimizi birleştirerek, bu şehrin gençlerine hizmet yolculuğunu her geçen gün daha da anlamlandırıyoruz, Ülkü Ocakları’mızla… Onlara çok teşekkür ediyorum. Kendileri bugün yüzlerce kitabı ve bilgi kaynağını bizimle paylaştılar. Sadece kitap değil, elektronik ortamda paylaştıkları çok önemli bilgi kaynakları da var.

Ferhat başkanıma, çok teşekkür ediyorum. Onların bağışları önümüzdeki aydan itibaren Cemil Meriç Kütüphanesi’nde bütün gençlerimizi, okumaya tutkun hemşehrilerimizi bekliyor olacak. Bütün hemşerilerimizi Cemil Meriç Kütüphanesine bekliyoruz.” diye konuştu.

Cemil Meriç isminin son derece mühim bir isim olduğunu vurgulayan Başkan Tütüncü, “ Bilge liderimiz Sayın Devlet Bahçeli'nin de birçok mesajında alıntıladığı Türkiye'nin namuslu, idrak sahibi, irfan sahibi ve gençlere çok büyük örnekler olabilmiş bir aydını. O aydının ismini taşıyan yani, Cemil Meriç’in ismini taşıyan bu güzel kütüphanede başkanımın riyasetinde oluşturulan bir koleksiyonun Ülkü Ocakları Yayınları'nın gençlerle buluşacak olması, bu beni müthiş mutlu ediyor.

Ülkü Ocakları Yayınları son derece önemli kültür hazinelerini bünyesinde barındırıyor. Ve bizim Şanlı mazimizden Yahya Kemal'in ifadesi ile ‘O muhteşem atiye kanatlanacak’ gençler için çok önemli sırlar taşıyan o bilgi hazineleri ne mutlu ki artık, Cemil Meriç Kütüphanesinde... Hayırlı uğurlu olsun. Başkanıma ve bütün teşkilatına çok teşekkür ediyorum. Bütün Ülkücü kardeşlerimi de bu vesileyle selamlarımı sevgilerimi gönderiyorum.”dedi.

Ülkü Ocakları Antalya İl Başkanı Ferhat Aksoy da, “Hakan başkanımıza inovatif, yenilikçi ve gençlerin her türlü projelerine destekleyen bir belediyecilik anlayışı ortaya koyduğu için tüm Ülkücüler adına ve gençler adına teşekkür ediyoruz. Cemil Meriç, ülkücü fikriyatta, milli ve manevi hassasiyetlerimizi en önde tutan düşünürlerimizden, ülkücülerimizden biridir.

24 saat hizmet veren Cemil Meriç Kütüphanesine, naçizane ülkücü fikriyata, milli ve manevi hassasiyetlerimizi taşıyan güzel bir koleksiyonu hediye etmiş bulunmaktayız. Hakan başkanımıza, çok teşekkür ediyoruz. Bu kütüphanede, bir kütüphane müdavimi olan gençlerimiz içinde sayın genel başkanımızın talimatlarıyla hazırlanan ‘Odak 2023 Hızlı Okuma’ teknikleri de bulunuyor.

Gençlerimiz diledikleri anda kartlarını temin edebilecekler. Bu imkan içinde tekrardan sayın başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Varlığını her zaman arkamızda hissettiriyor, eksik olmasınlar Allah yar ve yardımcıları olsun.” Diye konuştu.



BÜYÜKŞEHİR KÜTÜPHANE HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR KEPEZ KİTAP FUARI'NDA

ÇOBAN RESSAM İSYANINI RESİMLERİYLE ANLATTI

ANTALYALILAR KEPEZ KİTAP FUARINI ÇOK SEVDİ

ANTALYALILAR KEPEZ KİTAP FUARINA YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

4. KEPEZ KİTAP FUARI KAPILARINI OKUYUCULARA AÇTI

MURATPAŞA'DA TİYATRO GÜNLERİ BAŞLADI

4. KEPEZ KİTAP FUARI KAPILARINI AÇIYOR

USTA YAZARLAR KEPEZ KİTAP FUARI'NA GELİYOR

UYSAL; "HALİT ÖNÜR'LER TÜRKİYE'NİN HİKAYESİDİR"

LEONARDO DA VİNCİ SERGİSİNE BÜYÜK İLGİ

DÖRDÜNCÜ KEPEZ KİTAP FUARI KAPILARINI ARALIYOR

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR