“Ulusal Savaşta Tokat” Kitabı Belediye Kültür Yayınlarından Çıktı

“Ulusal Savaşta Tokat” Kitabı Belediye Kültür Yayınlarından Çıktı

“Ulusal Savaşta Tokat” Kitabı Belediye Kültür Yayınlarından Çıktı

Tokat Belediyesi şehrin yakın tarihine ışık tutması amacıyla “Ulusal Savaşta Tokat” adlı kitabı çıkararak, Tokat’ın kültür hazinesine kazandırdı.

Kültür arşivine giren kitap 1918 yılından 1922 yılına kadar geçen zamanda Tokat’ta milli mücadele adına yapılan çalışmaları içeriyor. Tokat’ın yakın tarih hafızası sayılan, tuttuğu arşivleri ile Tokat’ın yakın tarihinin unutulmamasını sağlayan Tarih ve Coğrafya Öğretmeni Halis Asarkaya’nın (Cinlioğlu) imzasını taşıyan kitap Tokat Belediyesi tarafından yayına hazırlandı. Yayın koordinatörlüğünü Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Kelemci, editörlüğünü Ahmet Turan Erdoğan ve Hasan Akar’ın yaptığı “Ulusal Savaşta Tokat” kitabı Tokat’ın kültür arşivine kazandırıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi başlattığı günlere karşılık gelen 26 Haziran 1919 tarihinde Tokat’a gelişinden savaş yıllarında Tokat genelinde yaşanan hadiselere kadar önemli ayrıntıların yer aldığı kitap Tokat Belediyesi tarafından vatandaşlara hediye ediliyor.

Bir tarih, medeniyet ve kültür şehri olan Tokat’ın kültür arşivine “Ulusal Savaşta Tokat” kitabını kazandırmak mutluluk duyduklarını dile getiren Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu “Milli mücadele döneminde Tokat’a ışık tutan bu eserin yayına hazırlanmasında emeği geçenlere gönülden teşekkür ediyorum. Tarihçi Halis Turgut Cinlioğlu’nun arşivi Tokat’ımızın yakın tarihi için çok değerli bir veri havuzu olmuştur. Bizler de 2019 yılında kültür yayınlarımızdan çıkardığımız “Osmanlılar Zamanında Tokat” kitabından sonra bu yıl da aynı arşivden ve Eğitim-Yazar Mehmet Ülkü’nün 2001 yılında hazırladığı “Milli Mücadele Döneminde Tokat” adlı Yüksek Lisans Tezindeki bazı belgeler de eklenerek ikinci baskı olarak şehrimizin kültür arşivine kazandırdık. Bu önemli tarihi eseri bize kazandıran Halis Turgut Cinlioğlu’nun sevgili evladı Mehmet Ali Cinlioğlu’na, eserin orijinalini bozmadan sadeleştirilmesinde ve basımına kadar geçen süreçte emek veren Belediye Başkan Yardımcımız Selahattin Kelemci’ye, Ahmet Turan Erdoğan’a ve Araştırmacı Yazar Hasan Akar’a teşekkürü borç biliyorum” dedi.

Başkan Eroğlu “ Bu değerli çalışma okuyanları o tarihlere götürerek, nasıl bir mücadelenin ardından bu günlere kavuştuğumuzu daha iyi anlamamız açısından yakın tarihimize ışık tutmaktadır. Ayrıca tarih eğer kayıt altına alınmazsa bilgiler kaybolup gitmekte ve bizim yitiğimiz olmaktadır. Bu sebeplerle de bu çalışmanın çok değerli olduğuna inanıyorum. Bütün hemşerilerimizin ilgiyle okuyacağı, evlerinin kütüphanesinde müstesna bir yeri olacak “Ulusal Savaşta Tokat” kitabımızı kültür yayınlarımızdan onlara hediye ediyoruz” diye konuştu.


Tokat,Tokat Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR