YARATICI KÜLTÜREL ENDÜSTRİLER ZİRVESİ'NDE İKİNCİ GÜN

YARATICI KÜLTÜREL ENDÜSTRİLER ZİRVESİ

YARATICI KÜLTÜREL ENDÜSTRİLER ZİRVESİ'NDE İKİNCİ GÜN

Kütahya Belediyemizin ev sahipliğinde gerçekleşen Yaratıcı Kültürel Endüstriler Zirvesi’nin ikinci gününde Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık ile birlikte zirveye katılmak üzere şehrimize gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Sektörde Köklü Miras Hafızamız konulu panele katıldı.

Doç. Dr. Hakan Kara’nın Oturum Başkanı olduğu panelde; ev sahibi Kütahya Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Esin Güral Argat, Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, Yaratıcı Endüstriler Konseyi Derneği ve Dünya Tasarım Organizasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Ersayın, Pazarlama ve Markalaşma Uzmanı Prof. Dr. Massimo Alvito panelist olarak yer aldı.

Kütahya’nın birçok markayı ve marka olmuş ismi içinde barındırdığına vurgu yapan Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, “UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’na girmiş 295 şehirden 7’si Türkiye’de, zanaat ve halk sanatları alanında da 59 şehirden 2’si Türkiye’de. Bunlardan biri Kütahya, diğeri de Bursa. Markalaşmak için en önemli öğelerden birisi tescillenmektir. Yani sizin marka olabilmeniz için bir belgeye sahip olmanız lazım. İşte bu belge, dünyanın bu konudaki en yetkili kuruluşu olan UNESCO tarafından Kütahya’ya da Bursa’ya da verilmiş. Onu destekleyen Kütahya’nın artıları var. Allah uzun ve hayırlı ömürler versin. UNESCO’nun Yaşayan İnsan Hazinesi olarak çini alanında tescillediği üç değerli şahsiyetten, sanatçıdan üçü de Kütahya’da. Birisi Sayın Sıtkı Olçar, rahmetle anıyorum. Diğer ikisi yaşıyor; bunlardan biri Hamza Üstünkaya üstadımız. Dün de Sayın Mehmet Gürsoy’u tanıdınız panelimizde. Bu isimler, dünyanın bu alandaki tescillenmiş insanları. Bundan daha büyük bir kazancı olabilir mi bu şehrin. Henüz böyle bir tescil almamış ama Kütahya’da ve dünyada yaptıkları eserlerle tescillenmiş sanatçılarımız da burada. Sayın İsmail Yiğit, Sayın Mehmet Koçer ve birçok ismini sayamadığımız çini ve halk sanatları alanında gerçekten kendilerini ispatlamış, kendilerini dünyaya kanıtlamış bu sanatçılara sahip olmak Kütahya’nın başka markaları aramasına gerek olmadığını bize gösteriyor. Kütahya zaten bir marka. Bunun üzerine derinlemesine gitmemiz gerekiyor. Panelimize katılan Sayın Valimiz Musa Işın’a, birlikte çalışmaktan onur duyduğum Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş’a, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Esin Güral Argat’a, Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli’ye, Yaratıcı Endüstriler Konseyi Derneği ve Dünya Tasarım Organizasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Ersayın’a, Pazarlama ve Markalaşma Uzmanı Prof. Dr. Massimo Alvito’ya, siz değerli misafirlerimize ve hemşehrilerimize katkı ve destekleriniz için çok teşekkür ediyorum. Ev sahipliğini gerçekleştirdiğimiz Yaratıcı Kültürel Endüstriler Zirvesi şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Panel sonunda panelistlere katılım belgelerini ve plaketlerini takdim eden Kütahya Valisi Musa Işın, ilimize çok büyük katkıları olacak bu tür panellerin ardından kollektif bir şuur ve kollektif bir çalışmayla Kütahya’mıza çok büyük hizmetlerin yapılacağına inandığını belirterek katılımcılara teşekkürlerini iletti. Fotoğrafları Paket Halinde İndirmek İçin Tıklayınız.
Kütahya,Kütahya Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR