YEDİGÖLLER 100. YIL KÜLTÜR PARKI, 100. YIL COŞKUSUYLA AÇILDI

YEDİGÖLLER 100. YIL KÜLTÜR PARKI, 100. YIL COŞKUSUYLA AÇILDI

YEDİGÖLLER 100. YIL KÜLTÜR PARKI, 100. YIL COŞKUSUYLA AÇILDI

Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık’ın vizyon projelerinden birisi olan Yedigöller 100. Yıl Kültür Parkı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda 100. yıl coşkusuyla hizmete açıldı. Açılışta konuşan Başkanımız Işık, 4,5 yıllık hizmet süresi içinde 100. büyük eseri şehrimize kazandırmanın onurunu ve mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Şehrimize ve şehrimizin güzel insanları siz değerli hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Çevre yatırımlarını sürdüren ve daha önce birçok hizmeti hayata geçirerek şehrimize kazandıran Kütahya Belediyemiz, şehrimizin geleceği için büyük bir öneme sahip olan Yedigöller 100. Yıl Kültür Parkı’nı hizmete açtı. Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık’ın vizyon projelerinden birisi olan, şehrimizin ihtiyaç duyduğu sosyal ve kültürel alan olması amacıyla inşa edilen Yedigöller 100. Yıl Kültür Parkı; Kütahya Valisi Musa Işın, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sadir Durmaz, il protokolü ve binlerce hemşehrimizin katılımıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Cumhuriyetimizin 100. Yıl coşkusuyla hizmete açıldı. Açılışın ardından sahneye çıkan usta sanatçı Cengiz Kurtoğlu, unutulmaz şarkılarıyla Kütahyalı hemşehrilerimize unutulmaz bir gece yaşattı. Söylediği şarkılarla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu hemşehrilerimizle birlikte yaşayan Cengiz Kurtoğlu, alanı dolduran binlerce Kütahyalı’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Açılışta konuşan ve sözlerine 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 100. Yılını kutlayarak başlayan Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünde sizlerle bizleri bir araya getiren Rabbim’e binlerce şükrederek hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyor, hoş geldiniz diyorum. Değerli hemşehrilerim, biraz önce seyrettiğiniz videolarda gördüğünüz gibi zor bir alanı çok anlamlı bir günde, çok özel bir günde bu hale getirerek Kütahya’mıza kazandırmanın onurunu ve haklı gururunu hep beraber yaşıyoruz. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, belediyemizdeki tüm mesai arkadaşlarıma, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve siz değerli hemşehrilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılında Yedigöller 100. Yıl Kültür Parkı adıyla şehrimize kazandırdığımız bu eserimiz, göreve başladığımız 31 Mart 2019 tarihinden bu yana açılışını gerçekleştirdiğimiz 100. eserimiz. Rabbim, nice eserleri şehrimize kazandırmayı ve hep beraber açıp hizmete sunmayı nasip eylesin. Bu açılışını yaptığımız tesisle birlikte şehrimize kazandırdığımız toplam 100 büyük eserin bugünkü değerlerle yatırım maliyeti 3.7 milyar Türk Lirasını buldu. Milletimizin emanetine sahip çıkarak milletimizin kullanımına sunacağımız eserlerde kullanmaya çok özen gösterdik. Çok zor bir dönemi geride bıraktık. Hepinizin de bildiği gibi 2 yılı aşkın pandemi süreci, arkasından Rusya-Ukrayna Savaşının piyasalara olumsuz etkisi, arkasından ülkemizin 11 değerli ilini etkileyen ağır deprem felaketi ve şu anda da Gazze’deki insanlık dramının etkilerine rağmen hem milletimize hizmet etmeye devam ettik hem de bu acıları hep beraber sarmak için kucaklaştık. Şükürler olsun, siz değerli hemşehrilerimizin büyük desteğiyle bugün şehrimizde yaşayan tüm hemşehrilerimiz birbiriyle kucaklaşan, bütünleşen bir topluluğa dönüştü. Buradaki katkılarınız bizim için çok kıymetliydi, önce bu gerekiyordu ve sonrasında bu eserler bir şekilde biz veya bizden sonrakiler kim olursa olsun yapılacak, bizden öncekilerin de yaptığı gibi. Şehrimize değer katan herkese, her hemşehrime bu vesileyle ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gazze’de ve Batı Şeria’da yaşanan insanlık dramını kınadığımı ve yüce Türk Milleti olarak oradaki din kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bu özel günde ayrıca belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KÜLTÜR MERKEZLERİNDEN BİRİNİ BU ŞEHRE KAZANDIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Yedigöller 100. Yıl Kültür Parkı ile ilgili bilgi veren Başkanımız Işık, “Yedigöller 100. Yıl Kültür Parkımızın bazı özelliklerini sizinle paylaşmak istiyorum. Burası ilk etap olarak tanımladığımız 255 bin metrekarelik bir alan. Rabbim nasip ederse 2024 yılında Yedigöller’in sağ tarafındaki 100 bin metrekareyi ilave edeceğiz buraya. Oraya ulusal ve uluslararası kongre ve fuar etkinliklerimizi yapabileceğimiz bir fuar merkezi düşünüyoruz. Gelecek yıllarda da sol taraftaki 150 bin metrekarelik alanı buraya katarak en az 500 bin metrekare büyüklükten oluşan Türkiye’nin en büyük kültür merkezlerinden birisini bu şehre kazandırmayı hedefliyoruz. İlk etapta sportif olta balıkçılığı, kuş köyü, çocuk köyü, trafik eğitim pisti, yürüme parkurları, kaykay ve bisiklet alanları, spor kafe, kır lokantası, yöresel ürün satış merkezleri, cirit alanı, atlı spor tesisi, depo, büfeler, idari bina, mescit, namazgâh ve diğer sosyal donatılar bulunmaktadır. Özetle, şehrimizde ihtiyaç duyulup da vatandaşlarımızın başka şehirlerde görüp keşke bizim şehrimizde de olsa diye hayıflandığı ne etkinlik alanı varsa onları burada toplayıp bir kültür merkezi oluşturmaya çalıştık. Bir kez daha şehrimize ve şehrimizin güzel insanları siz değerli hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Projenin şehrimize kazandırılması için büyük emek harcayan proje sorumlularımıza, yüklenici firma çalışanlarımıza, mesai arkadaşlarım belediyemiz çalışanlarına huzurlarınızda bir teşekkürü ayrı ayrı bir borç biliyorum. Birlikte başardık, birlikte başarmaya devam edeceğiz diyerek hepinize katılımlarınızdan bir kez daha teşekkür ediyor, saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum, Allah’a emanet olunuz. Ne mutlu Türküm diyene diyerek bu anlamlı günde bir kez daha Rabbim’e bizleri buluşturduğu için şükrediyorum” dedi.

Açılışta bir konuşma gerçekleştiren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sadir Durmaz, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı ve Cumhuriyetimizin 100. Yılını idrak ettiğimiz bugün, kuruluşun ve kurtuluşun şehri Kütahya’mızda sizlerle olmaktan onur ve mutluluk duyuyorum. Yedigöller 100. Yıl Kültür Parkı açılışında coşkularıyla bize eşlik eden Kütahyalılar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı ve Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutluyorum. Bu eserle şehrimize değer katan Kütahya Belediyemize, hizmetleriyle örnek olan Alim Işık Başkanıma ve siz değerli Kütahyalılara teşekkür ediyorum” dedi.

Cumhuriyetin 100. yılında Kütahya’ya kazandırılan Yedigöller 100. Yıl Kültür Parkı’nın hayırlı olmasını dileyen ve emeği geçenlere teşekkür eden Kütahya Valisi Musa Işın, “Böyle bir eseri şehrimize kazandıran Belediye Başkanımız tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum. İnsanlarımızın nefes alacağı, ailesiyle vakit geçireceği bu alanlar çok önemli. Sayın Cumhurbaşkanımızın büyük hedefi ve projesi olan Millet Bahçeleri’nin her yerde yaygınlaşması, belediyelerimiz ve yerel yönetimlerin önemli görevidir. İnşallah belediyelerimiz şehir merkezlerinde, köylerimizde ve ilçelerimizde bu tür mekânları açmaya devam eder” dedi.
Fotoğrafları Paket Halinde İndirmek İçin Tıklayınız.
Kütahya,Kütahya Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR