YENİLENEN KEPEZ KAFELER CADDESİ AÇILIŞI BEKLİYOR

YENİLENEN KEPEZ KAFELER CADDESİ AÇILIŞI BEKLİYOR

YENİLENEN KEPEZ KAFELER CADDESİ AÇILIŞI BEKLİYOR

Kepez Belediyesi, Kültür Mahallesi’nde, üniversite öğrencilerine yönelik işletmelerin bulunduğu 3805 Sokak’ı, şık bir tasarımla baştan sona yeniledi.  Kafeler Caddesi olarak da bilinen sokak; asfaltı, kaldırımı, kent mobilyaları, ışıklandırması ve peyzajı yenilenerek, daha işlevsel ve estetik hale getirildi.

Akdeniz Üniversitesi’ne yürüyüş mesafesindeki Kafeler Caddesi’ndeki yenileme çalışması, bölge sakinlerinin talepleri dikkate alınarak yapıldı.Kepez Belediyesi, yenileme çalışmasını üniversitede eğitim dönemi başlamadan önce tamamlayarak Kafeler Caddesi’ni, bölge sakinlerinin hizmetine açtı.

Esnaf ve gençler düzenlemeyi sevdi 

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de geçtiğimiz günlerde caddeyi ziyaret ederek, esnafı ve vatandaşları selamladı.  Akşam saatlerinde gerçekleşen ziyarette Başkan Tütüncü,  caddenin her iki yönündeki kaldırımda yürüyerek, esnaf ve gençlerle sohbet etti. Tütüncü, sohbette esnafa ve gençlere cadde düzenlemesini beğenip, beğenmediklerini sordu. Cadde sakinleri de, düzenlemeden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Tütüncü’ye teşekkür ettiler.

Caddede hareket ve bereket var

Başkan Hakan Tütüncü de, Kafeler Caddesi’ni, şık bir tasarımla yenilediklerini belirterek, “Şık bir tasarımla baştanbaşa yenilediğimiz Kafeler Caddesi, şimdi ışıl ışıl ve çok hareketli. Gençlerin bu yeni mekânında esnafımız da çok mutlu. Hareket buralara bereket oldu.” açıklamasını yaptı. Tütüncü, caddenin resmi açılış törenini, konserin de yer alacağı bir etkinlikle 4 Ekim Pazartesi günü yapacaklarını duyurdu. 

Caddede neler yapıldı?

Park ve Bahçeler Müdürlüğü kontrolünde, 75. Yıl Caddesi ile Dumlupınar Bulvarı arasındaki 20 metre genişliğinde ve 954 metre uzunluğundaki caddede, iki yönlü trafik akışını koruyan bir düzenleme yapılıyor.  Düzenleme kapsamında kaldırım ve yol genişlikleri orantılı olarak yeniden düzenlendi. Caddede 3 bin 500 ton sıcak asfalt, 5 bin metrekare baskı beton çalışması gerçekleştirildi.

Kaldırımın yapımında granit küptaş, bazalt plak, bazalt bordür de kullanıldı. Kaldırımlara, araç parkı yapılmaması için dekoratif mantar park taşları konuldu. Girişlerinde rampaların olduğu kaldırım üzerinde kabartmalı görme engelli takip yolu da bulunuyor.  Estetik bir görünüm için çöp konteynerleri yer altına alındı. Mevcut ağaçların korunduğu caddeye, 130 adet de yetişmiş portakal ağacı dikildi.

Başkan Hakan Tütüncü, projeyi ortak akılla hayata geçirmek amacıyla bölgedeki esnafla, yaşayanlarla ve mahalle muhtarıyla toplantılar yaptı. Bu toplantılardan sonra esnafın ve mahalle sakinlerinin talepleri doğrultusunda cadde düzenlemesinin projesi hazırlandı. 



BAŞKAN ÜMİT UYSAL; "MURATPAŞA DAYANIŞMA KENTİDİR"

TATİL GELDİ, ŞİMDİ MURATPAŞA'DA TENEFFÜS PARK ZAMANI

ANTALYA HAYVANAT BAHÇESİNDE BAHAR BEREKETİ

BAŞKAN HAKAN TÜTÜNCÜ'DEN 'VEFA BULUŞMASI'

YAŞLILAR HAFTASI MAVİ EVDE KONSERLE KUTLANDI

TÜNEKTEPE TELEFERİK YARIN HİZMETE AÇILIYOR

KOMŞU BULUŞMALARININ BU HAFTAKİ ADRESİ SEDİR

RAMAZAN BOYUNCA MAHALLELERE İFTAR ÇADIRI

MURATPAŞA'DA BİRLİK VE BERABERLİĞİN BULUŞMASI

BÜYÜKŞEHİR'DEN YEŞİLÇAM YOLUNDA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

BÜYÜKŞEHİR'DEN ANTALYA'NIN KUŞLARI SÖYLEŞİSİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR