Yerel Destek Programı 2024 Yılı Proje Teklif Çağrısı Yayınlandı!

Yerel Destek Programı 2024 Yılı Proje Teklif Çağrısı Yayınlandı!

Yerel Destek Programı 2024 Yılı Proje Teklif Çağrısı Yayınlandı!

Kocaeli kentinde toplum temelli yapılan çalışmaların uygulanması ve yerel düzeyde sürdürülebilir bir kalkınma anlayışına dayalı sosyal yaşam kalitesinin geliştirilmesine katkı sağlanması amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi desteğiyle, Kocaeli Kent Konseyi tarafından ilk olarak 2022 yılında başlatılan Yerel Destek Programına ilişkin 2024 yılı Proje Teklif çağrısı yayınlandı.

Kocaeli’nde sivil toplumun gelişmesine katkı sağlamak, toplum yararına yapılan faaliyetleri teşvik etmek, kentlilik bilincini ve aidiyetini geliştirmek adına başlatılan Yerel Destek Programı (YEDEP), Sivil Toplum Kuruluşlarının yenilikçi projelerini destekleyerek kurumsal kapasitelerinin artırılmasını hedeflemektedir. Program kapsamında yerelden başlayarak ülke genelinde etki alanı oluşturması beklenen, kültürel ve sosyal değerler gibi toplumsal konuları içeren birçok alanda yenilikçi fikirlerin desteklenmesi temel alınmıştır.

Yine bu kapsamda küçük ve büyük ölçekli projeler olmak üzere iki başvuru alanı bulunmaktadır. Her alanda proje konuları bulunmakta olup, hazırlanacak projeler bu konu başlıkları ile ilgili olması beklenmektedir.

Program kapsamında sunulacak tüm proje tekliflerinin öncelik alanlarına göre belirlenen hibe başvuru şartları doğrultusunda ve aşağıda belirtilen öncelikler altında yer alan konuları kapsayacak şekilde sunulmalıdır.

ÖNCELİK ALANI PROJE KONULARI

Birinci Proje Başvuru Alanı:

İkinci Proje Başvuru Alanı:

SAĞLANACAK MALİ DESTEK

Program kapsamında desteklenecek projeler için toplam kaynak tutarı 25.000.000 TL’dir.Sivil toplum kuruluşlarına başvuru alanına göre proje başına birinci alan için en az 25.000 TL- en fazla 150.000 TL ve ikinci alan için ise en az 150.000 TL - en fazla 500,000 TL tutarında mali destek verilecektir. Proje sürelerinin başvuru alanına göre 4-6 ve 5-8 ay olması gerekmektedir.

KİMLER BAŞVURABİLİR

Program iki ayrı proje başvuru alanı üzerinden uygulanacak olup, bu bağlamda uygunluk kriterlerini taşıyan Kocaeli’nde faaliyet gösteren Dernekler, Vakıflar, Federasyon ve Konfederasyonlar başvuru yapabilirler.

BAŞVURU DÖNEMİ

Hibe Programı için proje başvuruları 01 Ocak 2024 tarihinde başlayıp, 31 Ocak 2024 saat 23:59’da sona erecektir.

Başvuru koşulları için detaylı bilgilere hibe başvuru rehberinden ulaşılabilir. Hibe başvuruları online olarak Kocaeli Kent Konseyine yapılacaktır. Hibe Programı için gerekli rehber aşağıda sunulmaktadır.

BİLGİLENDİRME GÜNLERİ

2024 Yılı YEDEP Mali Programı hakkında ve proje hazırlama ile ilgili 15 Aralık 2023-30 Aralık 2023 tarihleri arasında bilgilendirme toplantıları düzenlenecektir. Bu kapsamda bilgilendirme toplantılarına katılım için ön kayıt alınacak, yer ve tarihleri buna göre planlanacak, başvuruda bulunan sivil toplum kuruluşlarına daha sonra sms veya e-mail yoluyla bildirilecektir.

Hibe Bilgilendirme Toplantıları’na katılmak için aşağıdaki link aracılığıyla 1-15 Aralık tarihleri arasında kayıt yapılması gerekmektedir.

Yerel Destek Programı Hibe başvuru rehberi ve eklerine ulaşmak, bilgilendirme eğitimlerine kaydolmak ve programla ilgili her türlü detaylar için www.sivildunyakocaeli.com ve www.kocaelikentkonseyi.org web siteleri ziyaret edilebilir.

2024 YILI YEREL DESTEK PROGRAMI (YEDEP) için tıklayabilirsiniz.

https://www.kocaeli.bel.tr/webfiles/userfiles/files/2024yedepkunye.pdf

2024 YILI YEDEP BAŞVURU REHBERİ için tıklayabilirsiniz.

https://www.kocaeli.bel.tr/webfiles/userfiles/files/YEDEPbasvururehberi.pdf


Kocaeli,Kocaeli Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR