YÖRÜK KÜLTÜRÜ ÇALIŞTAYA TAŞINIYOR

YÖRÜK KÜLTÜRÜ ÇALIŞTAYA TAŞINIYOR

Muratpaşa Belediyesi AYD ve AÜ işbirliği ile Yörük Kültür Çalıştayı düzenleniyor

Muratpaşa Belediyesi´nin Antalya Yörükler Derneği ve Akdeniz Üniversitesi Yörük Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi (YÖRKAM)işbirliğiyle gerçekleştireceği 2´nci Ulusal Yörük Türkmen Çalıştayı´nda fotoğraflar, türküler ve yaylı çalgıların atası ?Iklığ´ hakkındaki sunumla Yörük Kültürü yeniden yaşatılacak.

Muratpaşa Belediyesi´nin bu yıl 2´incisinin gerçekleştireceği çalıştay, Türkiye´nin dört bir yanından 300 Yörük ve Türkmen derneğinin temsilcileri ve akademisyenlerin katılımıyla 24 ? 26 Şubat tarihlerinde toplanacak.

Antalya Yörükler Derneği ve YÖRKAM işbirliğiyle düzenlenecek çalıştay, 24 Şubat Cuma, saat 14.00´de ?Yörük Fotoğrafları Sergisi´nin açılışıyla başlayacak Sergi, Zeki Oğuz, Bayram Kabadayı ve Latif Çağır´ın 120 civarında fotoğrafından oluşuyor.

Çalıştayın düzenleneceği Crowne Plaza Otel´de açılacak sergide Zeki Oğuz´un fotoğraflarıyla halen göçer yaşamını sürdüren Sarıkeçili Yörüklerinin yaşamlarından kesitler sunulurken Bayram Kabadayı´nın çalışmalarında ise günümüz Anadolu ve Yörük kültüründen parçalar yansıtıyor. Latif Çağır´ın fotoğrafları ise Yörüklerin kıyafetlerinden kullandıkları aletlere bir seçki sunuyor.

2´nci Ulusal Yörük Türkmen Çalıştayı, sergi açılışının ardından açılış konuşmalarıyla devam edecek. Üç oturum halinde düzenlenecek çalıştayda Cumartesi akşamı ise Başkal, Çağlar Yağız ve Emel Örgün´ün Yörük türkülerini seslendireceği Yörük Gecesi düzenlenecek.

Çalıştayın 3´üncü ve son gününde antropolog-yazar Himmet Cansız´ın sunumuyla Emin Kök´ün icracı olarak yer alacağı oturumda yaylı çalgılarını atası ?Iklığ´ anlatılacak.