YÖRÜK TÜRKMEN ŞÖLENİ BAŞLIYOR

YÖRÜK TÜRKMEN ŞÖLENİ BAŞLIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi´nin binlerce yıllık Yörük kültürünü gelecek nesillere tanıtmak amacıyla düzenlediği Uluslararası Antalya Yörük Festivali başlıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi´nin binlerce yıllık Yörük kültürünü gelecek nesillere tanıtmak amacıyla düzenlediği Uluslararası Antalya Yörük Festivali başlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel´in üç yıl önce Antalya´ya kazandırdığı Uluslararası Yörük Festivali, bu yıl da 4-6 Mayıs tarihlerinde çeşitli etkinliklerle dördüncü kez gerçekleştirilecek.

Büyükşehir Belediyesi´nin, Antalya Yörükler Derneği işbirliği ile gerçekleştireceği 4´ncü Uluslararası Yörük Festivali ile Antalya, üç gün sürecek bir şölene sahne olacak. Unutulmaya yüz tutmuş gelenekleri yeniden yaşatmayı ve Yörük Kültürü´nün dünyaya tanıtılmasını hedefleyen festival, yeni nesli ve turistleri milli kültürümüzle buluşturacak.

Göç Duası ve Yörük Göçü

4´ncü Uluslararası Yörük Festivali, 4 Mayıs Cuma günü saat 17.30´da Cumhuriyet Meydanı´ndaYörük Ateşi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ve Göç Duasının ardından geleneksel Yörük Göçü ile başlayacak. Işıklar´daki Eski Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde sona erecek temsili göçte, geleneksel kıyafetleri ve deve kervanı ile Yörükler Antalya caddelerinde renkli görüntüler oluşturacak. Karaalioğlu Parkı´nda devam edecek

İlber Ortaylı konferansı

Yörük Şöleni´nde protokol konuşmaları gerçekleştirilecek. Program kapsamında fotoğraf sergisi ve mehteran gösterisi gerçekleştirilecek. Saat 20.30´da Prof. Dr. İlber Ortaylı da park içinde bir konferans verecek. Konferansın ardından Antalyalılar Neslihan Yılmazın sahne alacağı Türk Halk Müziği konseri eğlenecek.

Geleneksel gösteriler

Yörük Festivali´nin ikinci günü olan 5 Mayıs Cumartesi günü ise program yine Karaalioğlu Parkı´nda saat 14.00´da start alacak. Halk Oyunları gösterileri, Geleneksel Kına Gecesi eğlencesi ile başlayacak şenlikler saat 20.40´da Otantik Halk Sanatçıları konseriyle sona erecek.

Son gün Düzlerçamı´nda

6 Mayıs Pazar günü Düzlerçamı´nda saat 11.00´de başlayacak Yörük Şenliği, Şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim tilaveti, dernekler arası hediyeleşme, konuk derneklerin halk oyunları gösterisi, Aşık Atışmalarıyla devam edecek. Aynı gün saat 13.30´da 25. Yörük Toyu resmi açılış programı yapılacak.

Kıraç Konseri coşturacak

Programın adından etkinlikler Türk Sporları Gösterileri, Anadolu Halk Dansları ekibinin gösterileri ve Azerin konseri ile devam edecek. Saat 17.45´de ünlü sanatçı Kıraç´ın muhteşem  konseri ile 4. Uluslararası Antalya Yörük Festivali son bulacak. Yörük Şöleni´ne tüm Antalyalılar davetli.