ZEYTİNKÖY´LÜ ÇOCUKLARA YAZ OKULU

ZEYTİNKÖY´LÜ ÇOCUKLARA YAZ OKULU

Muratpaşa Belediyesi, Zeytinköy´ün çocukları için yaz okulu açtı

Muratpaşa Belediyesi, Ankara ve Başkent üniversitelerinin Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileriyle, Antalya´nın sosyo-ekonomik imkanlarını en kısıtlı bölgesi Zeytinköy´de, çocuklar için yaz okulu açtı. Öğrenci sayısının 40´a ulaştığı yaz okulunda çocuklara okuma ve yazmadan dramaya, müziğe çeşitli branşlarda eğitimler veriliyor.

Antalya´nın sosyo-ekonomik ve kültürel olanakları en kısıtlı bölgesi Yeşildere Mahallesi´nde ya da bilinen ismiyle Zeytinköy´de, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal´ın ?İnsanlarıyla birlikte değişen ve gelişen Zeytinköy? hedefi doğrultusunda Türkiye´nin en köklü 2 üniversiteleriyle ortak çalışma gerçekleştiriyor.

Ankara ve Başkent üniversitelerinin Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerinin yer aldığı program kapsamında Zeytinköy ve çevre mahallerinde anaokulu ve ilköğretim çağındaki çocuklar için yaz okulu açıldı.

Muratpaşa Belediyesi´nin Zeytinköy Kadın Emeği Eğitim Merkezi´nde başlayan yaz okulunda saatler 09.30´u gösterdiğinde ders zili çalıyor ve yaz okulu öğle saatlerinde sona eriyor.

Eğitimlerin başladığı Temmuz´un ilk günlerinde 15 öğrencinin katıldığı yaz okulunda günler ilerledikçe sayı 40´a kadar yükseldi.

Yaz okulunda her gün ilk ders Türkçe ve okuma-yazma olurken çocuklar dramadan müziğe, resimden matematiğe çeşitli konularda eğitim görüyor.Derslerden canları sıkıldığı anda merkezin bulunduğu parkta oyun saati başlıyor. 

Programda gönüllü olarak yer alan üniversite öğrencisi Ece Nur Turgut, 18 üniversite öğrencisinin bu programa dahil olduğunu belirterek amaçlarının yaşadıkları sosyal çevreden dolayı hem akranları hem ailesi hem de okulla kopukluk yaşayan çocukların topluma daha kolay adapte olmalarını sağlamak olduğunu dile getirdi.

Turgut, programın kendileri içinde çok iyi bir deneyim olduğunu belirterek, ?Bölge, Antalya´nın sosyo-ekonomik durumu en kısıtlı olan bir yeri. Çocuklarla birlikte zaman geçirdikçe onlarını soyo-ekonomik seviyesinin farkına varıyor, onlarla konuşmaya başlıyor ve onlarını gözünden bakabiliyoruz? diye konuştu.



MURGEM'E BAŞVURULAR BAŞLADI

ASSİM'DEN ESNAFA ÜCRETSİZ E-TİCARET EĞİTİMİ

MİNİK DOSTLARI KORUMAK İÇİN EĞİTİM ALDILAR

BARİSTA KURSU İLK MEZUNLARINI VERDİ

MURATPAŞA PERSONELİNE İLETİŞİM EĞİTİMİ

BAŞKAN TÜTÜNCÜ'DEN GENÇLERE ALTIN ÖĞÜTLER

ANTALYA DOĞA VE YÖRÜK ÇALIŞTAYI YAPILDI

MESLEK KURSLARI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

BAŞKAN ÖMER İŞLEK'TEN REKOR KİTAP BAĞIŞI

ÇOCUKLAR YETENEKLERİNİ OYUNLA KEŞFEDİYORLAR

KONYAALTI'NDAKİ OKULLAN BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GİBİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAŞ KREŞİ HİZMETE GİRDİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR